Scroll Top

Tennis – Otto Virtanen eteni vakuuttavasti 3. kierrokselle Australian avointen poikien kaksinpelissä

Gamblers tennis 5

Suomen Otto Virtanen jatkoi vahvoja otteitaan tenniksen Australian avointen poikien kaksinpelissä. Turnauksessa kolmanneksi sijoitettu Virtanen voitti toisella kierroksella Ruotsin Gustaf Strömin luvuin 7-5, 6-1.

Ottelu alkoi Virtaselta hieman nihkeästi ja Ström siirtyi syötönmurron turvin avauserässä 3-1 johtoon, mutta suomalaisnuorukainen kuitenkin kuittasi murron nopeasti ja tasoitti ottelun kolmeen-kolmeen. Avauserä eteni tasaisena loppuun asti, mutta ratkaisu nähtiin kuitenkin erän 12 pelissä, kun Virtanen mursi vastustajansa syötön ja otti näin tärkeän 7-5 erävoiton.

Embed from Getty Images

Katkera avauserä tappio söi ruotsalaisvastustajan itseluottamuksen, jonka lisäksi myös Virtanen paransi otteitaan toiseen erään eikä missään vaiheessa erää ollut ottelun voittajasta enää epäselvyyttä. Virtanen marssi heti erän alussa 3-0 johtoon ja vaikka Ström saikin pidettyä kertaalleen syöttönsä otti Virtanen jälleen kolme pistettä putkeen ja voitti näin toisen erän murskaavasti 6-1 ja koko ottelun siis erin 2-0.

Virtanen syötti ottelussa peräti 11 läpisyöttöä ja Ström vain yhden.

– Kiirehdin pelin alussa liikaa, ja tuli helppoja virheitä. Sitten laitoin vähän jarruja. Sitä kautta tuli pisteitä ja ensimmäinen erä kotiin. Toisen erän alku oli hyvä, ja siinä tuli breikki (syötönmurto), Virtanen sanoi STT:lle.

– Oli kiva pelata, vaikka oli aika lämmintä. Jäi hyvä fiilis. Syötin tänään hyvin, hän sanoi.

Embed from Getty Images

Kolmannella kierroksella Virtanen kohtaa sijoittamattoman hollantilaispelaajan Lodewijk Weststraten.

– Pelasin häntä vastaan pari vuotta sitten Suomessa ja voitin, Virtanen muisteli.

Voittamalla kolmannen kierroksen ottelunsa pääsisi Virtanen jo puolivälierävaiheeseen, jota voisi pitää nuorukaisen kohdalla jo varsin hyvänä suorituksena. Virtasen nousu poikien sarjoissa tapahtui joulukuussa, kun hän voitti arvostetun Orange Bowl -junioriturnauksen. Turnausvoitto nosti suomalaisen kertaheitolla voittajasuosikkien joukkoon myös Australiassa.

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.