Scroll Top

Pyöräily – Todella yllättävät sääolot aiheuttivat hurjaa draamaa Ranskan ympäriajossa

Pyöräily tour de france

Pyöräilyn Ranskan ympäriajossa koettiin tänään erikoisia hetkiä, kun 19. etappi jouduttiin keskeyttämään poikkeuksellisten sääolojen takia. Kesken käynnissä olevan etapin iski todella voimakas raekuuro ja tämän takia etappi jouduttiin keskeyttämään kisan korkeimmalle huipulle Col de l’Iseranille reilun 2,7 kilometrin korkeuteen. Kaakkois-Ranskan Alpeilla ajetun etapin tuloksiksi jäi voimaan tilanne Col de l’Iseranilla. 

https://twitter.com/JumboVismaRoad/status/1154765823942242306?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1154765823942242306&ref_url=https%3A%2F%2Fyle.fi%2Furheilu%2F3-10895871

 

Poikkeuksellinen käänne tarkoitti myös dramaattisia tilanteita ympäriajon kokonaiskilpailussa. Ennen tätä päivää kilpailua selvästi johtanut isäntämaan Julian Alaphilippe putosi kokonaiskilpailussa toiseksi ja kilpailun johtoon ja keltaisen paidan haltijaksi nousi Egan Bernal. Kolumbialainen Bernal oli Col d’Iseranin huipulla yli kaksi minuuttia ennen Alaphilippeä.

Ennen tämän päivän 126,5 kilometrin etappia Alaphilippen johto oli peräti puolitoista minuuttia, mutta nyt epävirallisissa tuloksissa johto kääntyi 45 sekunnin tappioasemaan, kun tulokset otettiin 89 kilometrin kohdalta. Mikäli Bernal onnistuu voittamaan ympäriajon, tulee hänestä historian ensimmäinen kolumbialaisvoittaja.

Hurja draamankaari oli todella myrkkyä ranskalaisyleisölle, sillä Alaphilippelle oltiin ehditty sovitella jo kilpailun voittajan viittaa ensimmäisenä ranskalaisena 34-vuoteen. Toki miehellä on vieläkin saumat kokonaiskilpailun voittoon, mutta todella vaikeaa se on, koska kilpailussa on enää jäljellä kaksi etappia. Huomenna ajetaan kilpailun viimeinen vuoristoetappi ja  ympäriajo huipentuu sunnuntaina legendaarisesti Pariisin Champs-Elysee’lle.

Embed from Getty Images

 

 

Embed from Getty Images

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.