Henri Kontinen aloitti Wimbledon-urakkansa

Wimbledon

Alkuviikosta Wimbledonin turnausta haitannut äärimmäinen kuumuus hellitti tänään hieman. Virallisten mittausten mukaan hellelukemistakin jäätiin aavistuksen.

Suomen parhaan nelinpelaajan Henri Kontisen ja hänen kroattiparinsa Marin Draganjan urakka turnauksessa alkoi australialaisia Lleyton Hewittia ja Thanisi Kokkinakisia vastaan. 15. sijoitettu suomalais-kroatialainen pari oli ennakkosuosikki.

Ottelu ei ollut televisioitu, joten syvällisempää analyysiä pelistä ei voida tehdä. Avauserässä molempien syöttöpeli alkoi takkuilen ja murtopaikkoja tuli muutama molemmin puolin. Erän loppupuolella syöttö alkoi napsua ruutuun ja syöttövuorot pidettiin helposti. Erä eteni murroitta katkaisupeliin, jonka Kontinen/Draganja -pari voitti 6-8.

Toisessa erässä pisteitä tuli huomattavasti enemmän ja pelit ratkesivat lähes järjestään etupelien kautta. Erässä nähtiin myös yksi murto ja sen ottivat Kontinen ja Draganja. Toinen erä kirjattiin lukemin 3-6.

Kolmas erä meni jälleen murroitta ja katkaisupelissä Draganja/Kontinen oli heikko. Hewitt/Kokkinakis otti kolme minibreikkiä ja voitti katkaisupelin 7-1.

Neljännessä erässä australialaiset olivat niskan päällä. He eivät antaneet yhtäkään murtopalloa vastustajilleen ja käyttivät omista kolmesta kaksi. Erä selkeästi australian miehille 6-2.

Hewitti joutui siten toistamiseen hakemaan ratkaisua viidennestä erästä. Edellisessähän hän taipui Niemiselle reilun neljän tunnin taistelun jälkeen. Nyt tilanne näytti paremmalta, kun australialaiset mursivat heti kärkeen ja etenivät 1-0 johtoon. Heti seuraava peli kuitenkin tasoitti tilanteen ja homma oli kaikkea muuta kuin selvä.

Tämän jälkeen ottelu eteni ilman murtopaikkoja tilanteeseen 6-6. Tällöin australialaiset pääsivät hakemaan puhdasta murtoa. Ensimmäistä pistettä he eivät voittaneet, mutta toisen kyllä. He pääsivät siten syöttämään ottelun voitosta. Draganja/Kontinen sai yhden murtopaikan, mutta ei onnistunut sitä hyödyntämään. Edun kautta peli, erä ja ottelu australialaisille. 3 tuntia ja 56 minuuttia kestänyt ottelu päättyi siten legendan voittoon ja harmittavasti Kontisen putoamiseen turnauksesta.