Welhojen ihmekiri hiljensi Happeen – viiden maalin takaa jatkoaikavoittoon

Welhot esitti yhden talven komeimmista nousuista Salibandyliigassa, kun se löi vieraskaukalossa Happeen jatkoajalla 7-6. Toisen erän lopulla Happee nimittäin oli johtanut peliä 6-1. Sunnuntain muut voittajat olivat LASB ja Classic.

Viisi minuuttia ennen toisen erän loppua Mika Kohonen luritteli Happeen rangaistuslaukauksesta 6–1-johtoon, ja harva olisi arvannut pelin vielä kääntyvän. Ennen erätaukoa Welhojen Eetu Sorvali ja Riku Tuononen kavensivat, ja kolmannessa erässä tuli lisää. Sorvalin toinen ja kolmas osuma nostivat kuopiolaiset jo maalin päähän, ja yhdeksän minuuttia ennen täyttä aikaa Iiro Lankinen tasoitti pelin ylivoimalla. Welhojen ilta sai kruununsa juuri jatkoajan kolmannen minuutin täyttyessä, kun Niko Uurtio laukoi ratkaisun.

Lahden paikallisottelussa LASB löi ilman loukkaantunutta maailmanmestari Ville Lastikkaa pelanneen Hämeenlinnan Steelersin 9-3. Isännät karkasivat 880 katsojan riemuksi kahdeksassa minuutissa 4–1-johtoon, josta Teräsmiehet eivät enää toipuneet. Kolmannen erän alussa Steelers nousi hetkeksi tilanteeseen 5-3, mutta sitten LASB karkasi uudelleen. Perttu Koljonen oli maalillaan ja kahdella syöttöpisteellään voittajien tehokkain.

Mestari Classic haki Oulusta kymmenennen perättäisen voittonsa kaataessaan OLS:n 7-5. Maajoukkuehyökkääjät Oskari Heikkilä ja Sami Johansson laukoivat tamperelaisille kaksi maalia mieheen, mutta illan epätavallisin merkintä oli maailmanmestari Krister Savosen ääriharvinainen epäonnistuminen rangaistuslaukauksessa toisessa erässä.

Salibandyliiga jatkuu keskiviikkona otteluilla TPS–Steelers, EräViikingit–Nokian KrP, Welhot–Koovee ja Westend Indians–Classic.