Tennis – Henri Kontinen ja John Peers etenivät sensaatiomaisesti Australian avointen nelinpelin finaaliin

Gamblers tennis 5

Suomalainen tennis vuosi ei olisi paremmin voinut alkaa, sillä Henri Kontinen ja hänen australialainen parinsa John Peers etenivätt Australian avointen nelinpelin finaaliin kaatamalla välierässä parin Leonardo Mayer / Joao Sousa luvuin 6-1, 7-6 (8-6).

Avauserän ensimmäiset pisteet olivat vielä tunnustelua, mutta tämän jälkeen Kontinen-Peers nosti kaasua ja pelasi loistavaa tennistä ja otti viisi peräkkäistä peliä putkeen ja voitti avauserän murskaavasti 6-1. Avauserässä Kontisen kovat lyönnit toimivat hyvin ja vastaavasti Peers oli erittäin loistava verkolla, joka oli vastustajalle tappava yhdistelmä.

Toinen erä pysyi pitkään tasaisena, mutta erän seitsemännessä pelissä Kontinen-Peers onnistui murtamaan Mayerin ja Sousan syötön ja heti perään, kun kaksikko piti oman syöttönsä siirtyi Kontinen-Peers jo ratkaisevan tuntuiseen 5-3 johtoon, mutta peli ei ollut kuitenkaan vielä todellakaan ohi. Mayer-Sousa kaivoi jostain lisävaihteen vielä päälle ja kaksikko selvitti Kontisen ja Peersin erä ja ottelupallon ja pitivät vielä syöttönsä. Heti perään kaksikko mursi ensimmäistä kertaa ottelussa Kontisen ja Peersin syötön ja ottelu oli hetkessä tasatilanteessa 5-5.

Lopulta erässä edettiin aina tie-breakiin asti. Siinä Kontinen ja Peers aloittivat vahvasti siirtyen jo 4-2 johtoon, mutta vastustaja ottikin seuraavat kolme pistettä siirtyen johtoon ja taas saatiin jännittää. Kontinen-Peers piti omat kaksi syöttöään ja saivat toisen ottelupallon, mutta tämänkin Mayer-Sousa vielä selvitti. Kun Peers tuli syöttämään tie breakin ollessa 7-6 tilanteessa oli parilla jo kolmas ottelupallo hyppysissä eikä tästä enää Mayer-Sousa noussut ja näin ollen Kontisen ja Peers voittivat ottelun suoraan kahdessa erässä luvuin 6-1, 7-6.ja pääsivät tuulettamaan toista Australian avointen finaalipaikkaa viimeisen kolmen vuoden aikana.

Tennis vuosi käynnistyi Kontisen ja Peersin osalta upeasti ja finaalipaikka Australiassa on sikälikin todella kova juttu, että se on heti vuoden ensimmäinen Grand Slam turnaus. Lisäksi, kun Kontisen pari John Peers on australialainen tuo se miehelle lisä extraa turnauksen osalta.

Kontinen ja Peers voittivat Australian avoimet kaksi vuotta sitten ja jos pari voittaisi nyt olisi se toinen voitto kolmeen vuoteen Australian avoimissa, joka on harvinaista herkkua kaikille muille paitsi Bryanin veljeksille

Finaalissa Henri Kontinen ja John Peers saavat vastaansa joko parin Pierre-Hugues Herbert / Nicolas Mahut tai kakskon Ryan Harrison / Sam Querrey.