Scroll Top

Kaisa Mäkäräinen löysi jälleen tasonsa ja ylsi hienosti toiseksi Anterselvan pikakilpailussa

Gamblers talvilajit

Kaisa Mäkäräinen palasi takaisin kärkikahinoihin useamman heikon kilpailun jälkeen, kun ampumahiihtosirkus aloitti tämän viikon kisarupeaman Anterselvassa. Mäkäräinen oli pikakilpailussa upeasti toinen hävittyään kilpailun yllätysvoittajalle Tshekin Marketa Davidovalle vain 1,7 sekuntia. Kilpailun kolmas oli Norjan Marte Roeiselans, joka hävisi voittajalle 3,5 sekuntia.

Mäkäräisen ammunta toimi pitkästä aikaa todella hyvin, sillä hän ampui vain yhden sakon kilpailussa ja sekin tuli pystypaikan viimeisellä laukauksella. Mäkäräisen hiihtovauhti oli totutusti jälleen todella kovaa, sillä ilman sakkokierrosta hän olisi voittanut kilpailun selvällä erolla. Maailmancupia johtava Italian Dorothea Wierer ampui jälleen totutun nopeasti ja suhteellisen varmasti, mutta suksi ei tänään kulkenut aivan huippuvauhtia ja nainen jäi kisassa kahdeksanneksi.

Embed from Getty Images

Anterselvan pikakilpailu oli kokonaisuudessaan todella tasainen, sillä kärkikymmenikkö mahtui reilun 20 sekunnin sisään, joten lauantaina kilpailtavasta takaa-ajosta tulee todella mielenkiintoinen ja jännittävä kilpailu, jossa saatetaan nähdä koviakin nousuja isoilla lähtönumeroilla, koska aika erot ovat niin pienet.

Kilpailussa nähtiin myös varsin pysäyttävä hetki, kun kilpailukautensa muutama viikko sitten  avannut Saksan Laura Dahlmeier oli maaliin tullessa niin poikki ettei kyennyt omin avuin maalialueelta poistumaan. Naista ei myöskään nähty kukituksessa, jonne pääse kilpailun kuusi parasta ja Dahlmeier kuitenkin sijoittui kisassa hienosti neljänneksi. Saksan ampumahiihtoliitto antaa varmasti lisätietoa saksalaisen tilanteesta, mutta mielenkiintoista nähdä pystyykö hän kilpailemaan lauantain takaa-ajossa ja jos pystyy niin mikä mahtaa olla Dahlmeierin mahdollinen kisakunto.

Embed from Getty Images

Anterselva: Naisten pikakilpailun tulokset

1.   Marketa Davidova  CZE (0) 21,.40,7

2.  Kaisa Mäkäräinen  FIN (1) + 1,7

3.  M.O. Roeiselan     NOR (1) + 3,5

4.  Laura Dahlmeier   GER (0) + 4,2

5.  Lisa Vitozzi           ITA ( 1) + 10,2

6.  Monika Hojnisz     POL  (1) + 10,5

7.  Svetlana Mironova RUS  (0) + 13,8

8.  Dorothea Wierer    ITA  (1) + 15,2

9.  L.T. Hauser    AUT  (0) + 18,7

10. Anastasija Kuzmina RUS  (2) + 21,1

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.