Scroll Top

HIFK näyttänyt pudotuspeleissä ettei pelata vain yhdestä ottelusta vaan pudotuspelisarjasta

Helsingin IFK on näyttänyt pudotuspelisarjassa Pelicansia vstaan ettei pudotuspeleisssä pelata yhdestä ottelusta vaa nimenomaan ottelusarjasta. Lahtelaiset voittivat ensimmäisen ottelun tennislukemin 6-0 ja osa faneista piti tulosta, jopa “persraiskauksena”. Tämä oli siis sitaatti eikä Geen oma mielipide. Lisäksi HIFK sai avausottelun jälkeen paljon kritiikkiä ja osa piti Pelicansin etenemistä tästä sarjasta varmana jo avausvoiton jälkeen.

 

HIFK:lle todellinen ryhtiliike toiseen playoffotteluun ja koko ottelusarjaan

Avausottelun ruman murskatappion jälkeen joukkueen sisällä käytiin todellinen palaveri, jonka johdosta joukkueen ilme toisessa ottelussa oli aivan eriluokkaa kuin sarjan avausottelussa. Toinen ottelu oli todella tasaista pelaamista ja molemmat joukkueet johtivat kamppailua vuorotellen, mutta IFK:n 3-2 voittomaali oli esimerkki todellisesta tahtopelaamisesta, kun Juho Keränen oli maalinedustalla rusikoitavana, mutta niin vaan mies väellä ja voimalla runnoi joukkueelle tärkeän 3-2 voitto maalin, joka samalla tasoiti ottelusarja 1-1.

Kolmanteen puolivälierään HIFK oli saanut rutkasti lisää itseluottamusta edellisen puolivälierä voiton ansiosta, joka näkyi esimerkiksi joukkueen tiiviinä puolustuspelaamisena eikä joukkue päästänyt vieraspelissä kuin yhden maalin, kun sarjan aloittaneessa reissupelissä IFK oli päästänyt 6 maalia. Lisäksi otteiden parantumisesta kertoo paljon myös se, että  joukkue siirtyi heti kamppailun alussa 0-1 vierasjohtoon Joonas Raskin maalilla. Pelicans sai tasoituksensa ei ylivoimalla vaan tottakai alivoimalla.

Kuva: Tomi Natri

Kolmas erä ei ratkaisua tuonut vaan mentiin aina jatkoerään asti, jossa esiin astui Iikka Kangasniemi, joka pääsi ylivoimalla laittamaan kiekon puolityhjään maalin ja ottamaan näin helsinkiläisillä arvokkaan vierasvoiton ja näin ollen HIFK siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon ja mikä tärkeintä joukkue pelaa seuraavan ottelun kotona, jolla voi olla yllättävän iso merkitys ottelusarjan kannalta ja varsinkin mikäli HIFK voittaa kyseisen kampailun se siirtyy samalla ottelusarjassa voiton 3-1 johtoon, mutta mikäli taas Pelicans pystyy ryöstämään viesrasvoiton Helsingistä on ottelusarja tämän jälkeen tasatilanteessa 2-2. Suurin opetus tässä on se, että ottelusarjaa ei voi voittaa avauskamppailussa vaikka voittaisi ottelun miten selvästi tahansa.

Suurin tekijä HIFK:n nousussa on parantunut puolustuspeli ja erityisesti todella paljon parantunut maalivahtipeli. Atte Engrenin johdolla, joka ei ole päästänyt kahteen viime peliin kuin kolme maalia. Tottakai HIFK tarvitsi myös tuuria, kun  sarjan toisessa ottelussa kiekko pomppasi lähes hallinkattoon ja siitä takaisin todella lähelle maalia, josta se lopulta menikin maalin, mutta menestyvä joukkue tarvitsee aina myös tuuria.

Embed from Getty Images

Seuraavassa ottelussa on mielenkiintoista nähdä, miten edellisen ottelun kärsitty jatkoaikatappio on vaikuttanut henkisesti Pelicansin pelaajiin vain onko mitenkään. HIFK tulee varmasti hurjasti päälle kotikaukalossaan ja hyvän itseluottamuksen ansiosta joukkue tuskin paljon taka-askelia ottaaa vaan lyö painetta Pelicansin puolustukseen. Pelicans tarvitsee mieluiten aikaisen avausmaalin, jotta se pystyisi hallitsemaan ottelua johtopaikalta, mutta HIFK tuskin tulee sitä mielellään antamaan. Vaikka HIFK johtaakin nyt sarjaa voitoin 2-1, niin ei olisi suuri ihme jos tässä parissa mentäisiin aina seitsemänteen peliin asti.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.