Scroll Top

SM-liigan finaalit osa 2 – HPK lähtee haastamaan Kärppiä Hämeenlinnassa, lue ottelun ennakko

SM-liigassa jatkuu tänään finaalit, kun karavaani siirtyy Hämeenlinnaan, jossa HPK isännöi Kärppiä. Finaalisarjan avausottelu ei vielä ihmeitä tarjonnut, joten tänään odotetaan, että finaalisarja lähtisi oikein kunnolla lentoon.

 

Ennakkoasetelmat illan otteluun

HPK

Antti Pennasen luotsaama HPK on ollut todella pirteä koko kauden ja mitä kovemmaksi paikka on kauden aikana käynyt sitä paremmin HPK on jäällä suorittanut. Vaikka Kerho hävisi avausfinaalin Oulussa maalein 4-1, niin tulos ei koko kuvaa ottelusta kerro. Varsinkin ottelun alku oli HPK:lta erinomainen ja joukkue teki kamppailun avausmaalin. Ensimmäisessä erässä tullut Miro Ruokosen ulosajo sotki joukkueen pelaamista ja Kärpät pääsi otteluun mukaan. Lisäksi ottelun voittomaali tuli käytännössä HPK jäähyn ansiosta vaikka se ei varsinainen ylivoimamaali ollutkaan. Mikäli HPK mielii tänään tasoittaa ottelusarjan ei turhiin jäähyihin ole varaa, koska niin paljon käsiä ja taitoa löytyy Kärppuien riveistä.

Tänään HPK:lta odotetaan samanlaista alkua kuin avausottelussa, sillä erotuksella, että joukkueella on vielä pykälä enemmän energiaa äänekkään kotiyleisön johdosta. Toki pelaajien pitää muistaa ettei tunnepuoli saa varsinkaan ottelun alussa mennä yli.

Tänään HPK tarvitsee vahvaa ylivoimapeliään, josta se näytti viitteitä jo avausottelussa. Joukkueen 1-0 johtomaali tuli muun muassa ylivoiman aikana.

Kuva: HPK

 

Kärpät

Kärpät ei ole päässyt montaakaan kertaa omalle parhaalle tasolleen pudotuspelien aikana. Siitä huolimatta joukkue on taistellut ottelusta toiseen voitosta, koska joukkueen perustaso on niin rautaisessa kunnossa, että sillä taistellaan lähes jokaisena iltana voitosta. Finaalisarjan ensimmäinen ottelu oli hyvä esimerkki tästä. Kärpät ei pelannut mitään häikäisevää jääkiekkoa, mutta joukkueen perustaso ja hyvä tekeminen jäällä riittivät tuomaan sille ensimmäisen kiinnityksen kohti mestaruutta.

Kärppien puolustuspeli on ollut koko pudotuspelien ajan todella hyvällä tasolla, mutta viime otteluissa sekin osa-alue on ottanut pykälän tai kaksi ylöspäin. Viimeiseen viiteen otteluun joukkue on päästänyt neljä maalia omiin eli 0,8 maalia ottelua kohden. Mikäli joukkue pystyy puolustamaan yhtä kurinalaisesti mitä on viime ajat nähty tulee kotijoukkueella olemaan hikinen ilta edessään.

Embed from Getty Images

Lisäksi puolustuksen takana on vielä maalivahti Veini Vehviläinen, joka on parantanut pudotuspelien aikana otteitaan kuin se kuuluisa sika juoksuaan. Vehviläinen on näyttänyt, että mies on pystyy olemaan tärkeillä’ hetkillä se voittava maalivahti mitä mestarijoukkue tarvitsee.

Kärppien kannalta avausottelussa oli hyvä uutinen myös se, että joukkueen avainpelaajat rupesivat ottamaan isoa ruutua itselleen. Kärppien neljästä maalista kolme teki joukkueen tärkeät ja isot pelaajat, kun Jani Hakanpää, Lasse Kukkonen ja Ville Leskinen onnistuivat maalinteossa.

Embed from Getty Images

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.