Puljujärvi sekä Lindell tehokkaina joukkueidensa voitto-otteluissa

Puljujärvi

Edmonton Oilersin Jesse Puljujärvi sekä Dallas Starsin Esa Lindell tilastoivat kumpikin tehot 1+2, kun NHL:ssä pelattiin 13 ottelun kierros.

Puljujärvi vietti NHL-uransa ensimmäistä kolmen tehopisteen iltapuhdetta Edmontonin isännöidessä Vancouveria. Avauserässä 19-vuotias suomalaistaituri alusti ensitöikseen Jujhar Khairan 2-0 johto-osuman. Canucks hiipi kamppailussa rinnalle, mutta Puljujärvi siirsi joukkueensa uudestaan johtoon toisen erän lopussa (maali nähtävissä tästä). Leon Draisaitl lisäsi kotijoukkueen johtoa päätöserässä Puljujärven tehtyä esityön poikittaissyötöllään.

Esa Lindell pelasi tehokkaan kamppailun Dallasin takalinjoilla, kun joukkue murkasi NHL:n jumboseuran Buffalon peräti 7-1. Suomalaispuolustaja iski kauden viidennen maalinsa toisessa erässä Alexander Radulovin syötöstä (maalin näet tästä), minkä lisäksi Lindell myös alusti kaksi Dallasin seitsemästä maalista. Lindell on noussut harvoin isoihin otsikoihin, mutta 20-vuotiaalla puolustajalla on kasassa kuluneelta kaudelta jo 20 tehopistettä ja teholukema on komea +18.

Runkosarja on ylittänyt puolenvälin ja Mikko Rantanen jatkaa edelleen suomalaispörssin kärjessä piste per peli -tahdilla. Rantanen oli jälleen mukana kahdessa joukkueensa kolmesta maalista Coloradon kaataessa Rangersin. 45 pelin jälkeen suomalaishyökkääjällä on kasassa tehot 17+29=46, mikä oikeuttaa myös Avalanchen sisäisessä pistepörssissä toiseen sijaan.

Yön kierroksella suomalaisiin onnistujiin lukeutui myös Philadelphian Valtteri Filppula kauden kahdeksannella osumallaan sekä Tuukka Rask, joka torjui Bostonin maalilla 25 kiekosta 24.