Scroll Top

Snooker – MM-kisoissa pelataan jo puolivälieriä – Gary Wilson eteni ensimmäisenä pelaajana välieriin

Sheffieldissä pelattavat snookerin MM-kisat ovat edenneet jo puolivälierävaiheeseen. Kisoissa loistavasti pelannut yllättäjä Gary Wilson on jatkanut loistavia otteitaan ja mies eteni ensimmäisenä pelaajana välieriin. Wilson pudotti avauskierroksella jatkosta belgian Luca Brecelin ja toisella kierroksella miehen tulivoiman sai kokea maailmanlistan kakkonen englannin Mark Selby, joka taipui Wilsonin käsittelyssä framein 13-10.

Puolivälierissä Wilson kohtasi jälleen brittipelaajan, kun vastaan asettui kokenut Ali Carter. Ottelu oli todella tasainen, mutta Wilson oli ottelun alun jälkeen kuitenkin koko ajan muutaman framen etumatkalla. Tänään pelattuun viimeisen jatkoon Wilson pääsi 9-7 johdosta. Carter pelasi jakson alussa hyvää snookeria ja mies pääsi jo yhden framen päähän Wilsonista, mutta turnauksessa loistavasti esiintynyt britti ei tästä hermostunut vaan kuittasi heti perään yhden framen itselleen. 10-9 tilanteessa Wilson nosti pelaamisen tasoa entisestään ja kun pussituspeli sekä päällevedot olivat rautaisessa iskussa ei Carterilla ollut ottelussa enää mitään mahdollisuuksia ja Wilson kuittasi kamppailusta hienon 13-9 voiton ja näin mies jatkaa turnauksessa ensi kertaa välieriin. Välierissä Wilson saa vastaansa, joko Judd Trumpin tai Stephen Maguiren. Tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä, että vastaan tulee Trump, sillä mies johtaa ensimmäisen jakson jälkeen Maguirea murskaavasti 7-1.

Embed from Getty Images

Yksi mielenkiintoisimmista puolivälieristä on kahden maailmanmestarin kohtaaminen, kun John Higgins ja Neil Robertson kohtaavat toisensa. Ensimmäisen jakson alkua hallitsi Robertson, joka pelasi alussa vahvaa snookeria siirtyen ottelussa jo 3-1 johtoon. Jakson loppupuolella maailmanlistan vitonen Higgins sai pelinsä paremmin uomiinsa ja jakso päättyi lopulta tasan 4-4. Kaksikko pelasi tänään ottelun toisen jakson, jossa kaava oli pitkälti sama kuin eilen pelatussa ensimmäisessä jaksossa. Robertsson oli alussa taas terävämpi ja mies pääsi ensimmäiselle tauolle 7-5 johdossa. Tämän jälkeen Higgins paransi jälleen peliään ja mies otti monta tiukkaa framea itselleen siirtyen ottelussa 8-7 johtoon. Ottelun voiton kannalta nähtiin ehkä ratkaiseva hetki jakson viimeisessä framessa, jossa Robertsonilla oli paikka tasoittaa ottelu, mutta mies yritti aivan liian kovalla voimalla mustaa pussiin ja tuon virheen jälkeen Higgins tyhjensi pöydän vieden samalla framen nimiinsä. Näin Higgins siirtyi ottelussa jo ehkä ratkaisevaan 9-7 johtoon. Ottelun viimeinen ja ratkaise jakso pelataan tänään kello 21:00 alkaen.

Embed from Getty Images

Yksi turnauksen vakuuttavimmista pelaajista on ollut englannin David Gilbert. Maailmanlistalla sijalla 16 oleva Gilbert pudotti ensimmäisellä kierroksella Joe Perryn luvuin 10-7 ja toisella kierroksella miehen käsittelyssä taipui hallitseva maailmanmestari Mark Williams framein 13-9. Puolivälierissä mies sai vastaansa maailmanlistalla sijalla kahdeksan olevan Kyren Wilsonin. Ensimmäinen jakso oli tasaista pelaamista ja se päättyikin sopuisasti 4-4.  Eilen illalla pelatussa ottelun toisessa jaksossa Gilbert laittoi kaasun sitten kunnolla pohjaan ja mies pelasi todella upeaa snookeria. Gilbertiltä onnistui niin pitkät lyönnnit kuin läheltä tapahtuvat pussitukset ja mies teki monta todella hyvää sarjaa ottelun kakkos jaksossa. Gilbert vei ottelun toisen jakson murskaavasti 6-2 ja näin mies johtaa ottelua ennen päätösjaksoa lukemin 10-6. Mikäli Gilbert ei totaalisesti sula on mies hyvin lähellä uran ensimmäistä välieräpaikkaa crucible teatterissa.

Embed from Getty Images

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.