Leijonat jyräsi Saksan toistamiseen

image

Ottelun ensimmäinen erä alkoi vauhdikkaasti ja ensimmäiset maalipaikat sai Saksa, jotka Juuse Saros nappasi kuitenkin helposti räpylänsä alle. Suomi oli alussa hukassa verrattuna Lahden peliin mutta onnistui säästymään kuitenkin takaiskuilta. Ensimmäiset seitsemän minuuttia kaukalossa nähtiin Saros vastaan Saksa. Saros oli ilmiömäinen ja hän hoiti kaksi Saksan loistavaa maalipaikkaa Suomen kenttäpelaajien katsoessa vierestä.

Tämän jälkeen peli alkoi kääntyä Suomelle Saksan Martin Schymainskin ottaessa kampitusjäähyn. Ylivoimaa ehti kulua muutama sekuntti kunnes Esa Lindell upotti kiekon uuniin Atte Ohtamaan ja Juha-Pekka Hytösen esityöstä ja Suomi siirtyi 1-0 johtoon.

Suomi jatkoi pelin hallintaa ja ajassa 13:57 Tommi Huhtala siirsi Leijonat 2-0 johtoon Juha-Pekka Hytösen ja Jesse Joensuun toimiessa syöttäjänä.

Ajassa 16:06 Saksalla kävi 110% munkki! Kiekko kimposi maalin takaa ”jollain veivillä” maalin eteen ja kimposi pelaajan mailasta maaliin. Saros oli tilanteessa voimaton. Loppuerä pelailtiin päästä päähän ja tauolle mentiin Suomen johtaessa 2-1.

Toisen erän ensimmäisen maalipaikan Suomi sai toisen erän toisella peliminuutilla, kun Tommi Huhtala laittoi Saksan puolustuksen kahville kulmauksessa, syötti viivalle mutta Aus Sen Birken onnistui torjumaan vedon. Hetkeä myöhemmin Suomen uurastus palkittiin ja tulostaululla lukee 3-1. Maalintekijänä oli Harri Pesonen, syöttäjinä Juuso Hietanen ja Lennart Petrell.

Ajassa 28:06 Sakari Salminen pääsi yksin oikealta läpiajoon ja upotti kiekon varmuudella Saksan reppuun. Hetkeä myöhemmin Petteri Wirtanen otti Suomen ensimmäisen jäähyn, jota Saksa ei pystynyt käyttämään hyväkseen.

Toisen erän lopussa Suomi pääsi pelaamaan vielä 5-4 vastaan Justin Kruegerin ottaessa jäähyn huitomisesta. Vaaratilanteita ei kiitenkaan nähty eikä Suomi kyennyt hyödyntämään ylivoimaansa. Erätauolle Leijonien johtaessa 4-1. Samaan aikaan erän loppuessa Petteri Wirtanen otti itselleen vielä jäähyn huitomisesta ja Suomi aloitti kolmannen erän alivoimalla.

Kolmannessa erässä Saksan ylivoima ei tuottanut tulosta ja ottelussa mentiin päästä päähän vailla vaaratilanteita, kunnes Juuso Hietanen esitti puhtaan perstaklauksen, joka ei miellyttänyt tuomaria. Hietanen boksiin estämisestä ja Saksa jälleen ylivoimalle.

Ajassa 47:54 Saksan reppu soi ja tilanne muuttuu 5-1. Maalin teki vasemmasta kulmasta Juhamatti Aaltonen Petri Kontiolan ja Oskar Oskalan esityöstä.

Kun peliaikaa oli oli jäljellä kymmenen minuuttia, Leijonat aloitti todellisen tykityksen ja Saksa oli täysin vastaantulija. Jarkko Immonen viimeisteli numerot 6-1 Salmisen ja Lepistön syötöstä. Saksa sai muutaman maalintekotilanteen mutta Saros oli mies paikallaan. Saksa otti vielä itselleen jäähyn ajassa 56:20 ja Suomen myllytys jatkui kuitenkin tuloksetta.