Scroll Top

Liiiga ranking 2016-2017 – Mitkä joukkueet jäävät pudotuspelien ulkopuolelle

Jääkiekon SM-liigakausi 2016-2017 pyörähtää käyntiin tällä viikolla ja nyt onkin hyvä tehdä pientä rankingia joukkueiden osalta. Gee tekee oman listansa siitä mitkä joukkueet taistelevat mestaruudesta ja ketkä mahdollisesti jäävät pudotuspelien ulkopuolelle. Tässä jutussa käydään läpi joukkueet, jotka tulevat jäämään pudotuspelien ulkopuolelle.

 

Sijalla 15. Mikkelin Jukurit

Jukurit lähtee ensimmäiseen SM-liigakauteen todella haaastavista lähtökohdista. Joukkue on muuttunut paljon viime kaudesta ja nyt budjetti sekä pelaajamateriaali on sarjan selvästi heikointa. Vaikka penkin päässä on kokenut Risto Dufva voi kaudesta odottaa todella hankalaa. Joukkueessa on potentiaalia yllättää yksittäisissä otteluissa ja varsinkin muutamat kärkipelaajat ovat hyvää liiga tasoa. Silti on vaikea nähdä, että Jukurit olisi edes lähellä top kymppiä. Mikäli joukkue pystyy jättämään edes yhden seuran taakseen voidaan kautta pitää onnistuneena.

Embed from Getty Images

Joukkue nosto Topi Nättinen

Jukureissa tällä kaudella pelaava Topi Nättinen on Jypin kasvatteja. Nuorukainen väläytteli jo viime kaudella, mutta rooli jäi silti varsin pieneksi Marko Virtasen luotsaamassa ryhmässä. Nyt olisi ainakin roolia ja peliaikaa tarjolla, joten jännä nähdä tuleeko pisteitä tällä kaudella kovallakin prosentilla. Nuorukainen voikin olla tämän kauden potentiaalisia yllättäjiä.

 

Sijalla 14. KalPa

Pekka Virran luotsaama KalPa lähtee jälleen todella haastavista lähtökohdista kauteen. Pelaajamateriaali on sarjan heikoimpia ja kaudesta voikin povata kuopiolaisille todella hankalaa. Joukkueen pelitapa on herättänyt monena vuonna parranpärinää Kuopiossa, mutta fakta on se, että Virran kiekkokontrolli jääkiekko on ainoa tapa jolla joukkue voi menestyä. Ottelut tulevat jälleen olemaan vähämaalisia ja joukkue tulee kärsimään todella paljon maalin tappioita tämän kauden aikana. Onkin hyvin todennäköistä, että Kuopiossa ei pudotuspelikiekkoa tällä kaudella nähdä.

Embed from Getty Images

Joukkue nosto Ville-Vesa Vainiola

Ville-Vesa Vainiola teki viime kaudella läpimurtonsa liiga tasolla. Täksi kaudeksi mies siirtyi Kuopioon ja Pekka Virran alaisuuteen isomman roolin ja peliajan toivossa. Vastuuta onkin varmasti luvassa, mutta eri asia on miten Vainiola pystyy haasteeseen vastaamaan. Nähtäväksi jää tuleeko tulevasta kaudesta Vainiolan uran paras pisteiden sekä peliesitysten valossa.

 

Sijalla 13. Lahden Pelicans

Pelicansissa alkaa toinen kausi parivaljakon Matikainen-Nurminen alaisuudessa, mutta siihen ne ilonaiheet jäävätkin. Materiaali on eittämättä sarjan tyvipäätä ja joukkueeseen hankittiin kesän aikana vain kolme pelaajaa. Erityisesti kärkipelaajien laatu on joukkueessa ihmetyttää. Onkin suuri kysymysmerkki kuka tekee Pelicansin joukkueessa tarvittavat maalit millä  se mielii pudotuspelipaikoista taistella. Tuntuukin vähän siltä, että Lahdessa vietetään välivuotta playoff paikkojen osalta sekä menestyksen osalta.

Joukkue nosto Morten Poulsen

Tanskalainen Morten Poulsen siirtyi täksi kaudeksi Pelicansiin pelattuaan viime vuonna Itävallassa. Mieheltä odotetaan Lahdessa varmasti myös tulosta ja siihen antavat osviittaa myös parin viime kauden pistesaldot. Tuleva kausi lopulta näyttää onko mies niin kova pelaaja mitä Lahdessa on toivottu.

Embed from Getty Images

 

Sijalla 12. HPK

Hämeenlinnassa on tapahtunut paljon verrattuna viime kauteen. Valmennus sekä pelaajisto on kokenut rajun muutoksen ja nyt Hämeenlinnassa, jopa odotetaan pudotuspelipaikkaa. Joukkueen peräsimeen tuli Antti Pennanen, jota pidetään todella hyvänä tulevaisuuden valmentajana, mutta riittääkö miehen eväät vielä tällä kaudella onkin ihan toinen juttu. HPK on saanut hankittua hyviä pelaajia tulevan kauden joukkueeseen ja eritoten hyökkäyspää näyttää todella hyvältä. Kokeneet Niko Kapanen ja Janne Lahti ovat isossa roolissa niin kentällä kuin kentän ulkopuolella ja tuolta kaksikolta odotetaan myös pisteitä. Joukkueella on kaikki eväät kympin joukkoon, mutta kysymysmerkkejä on liikaa. Kerho taistelee lähtökohtaisesti sijoista 9-12, mutta Gee veikkaa joukkueen jäävän silti pudotuspelien ulkopuolelle.

Embed from Getty Images

Joukkue nosto Niko Kapanen

Kokenut ja kaiken nähnyt Niko Kapanen palasi täksi kaudeksi Hämeenlinnaan ja HPK:n paitaan. Mies tuleekin olemaan joukkueen avainpelaajia mikäli HPK mielii menestyä. Kokeneelta Kapaselta odotetaan myös tehoja, mutta onko miehen rooli joukkueessa, jopa liian iso. Tuleva kausi näyttää pystyykö mies kannattelemaan joukkuetta, kun sitä eniten kaivataan.

 

Sijalla 11. Vaasan Sport

Sport ylsi viime kaudella hienosti aina pudotuspeleihin asti, joten odotukset tälle kaudelle ovat vähintäänkin yhtä kovat. Pelaaja puolella joukkue on mennyt rutkasti eteenpäin ja saanut hankittua todella hyviä täsmä vahvistuksia. Puolustukseen Sport hankki kokeneen ja viime kaudella mestaruutta juhlineen Markus Kankaanperän Tapparasta. Hyökkäykseen joukkue sai Ville Viitaluoman sekä Jypissä hyvin pelanneen Markus Nenosen. Vaikka materiaali onkin hyvää keskitasoa joukkue tarvitsee silti hyvän startin liigakauteen, muuten tämä vuosi voi olla todella hankala. Sportilla on eväät olla top kympissä, mutta materiaali on liian kapea eikä puolustus juuri hurraa huutoja aiheuta. Vaasassa voidaan olla todella tyytyväisiä mikäli Sport on toista kautta peräkkäin pudotuspeleissä.

Embed from Getty Images

Joukkue nosto Markus Nenonen

Markus Nenonen siirtyi täksi kaudeksi Vaasaan monen Jypissä vietetyn kauden jälkeen. Kovasta rannelaukauksesta tunnettu Nenonen paukutti viime kaudella 18 maalia runkosarjassa, joten puhutaan todella kovan luokan hyökkääjästä. Voikin olla, että mies paukuttaa tällä kaudella maagisen 20 maalin rajan rikki, jos vaan tarjoilu ja ylivoimatehot ovat kohdillaan.

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.