Judd Trump European Mastersin voittoon

Snookerissa pelattiin sunnuntaina uuden turnauksen European Mastersin finaali, jossa kohtasivat Judd Trump ja lajin tunnetuin nimi Ronnie O’Sullivan. Turnaus pelattiin Romanian pääkaupungissa Bukarestissa, jossa ei ole aiemmin ollut yhtään turnausta.

Finaali oli erittäin hyvätasoinen ja tasainen. Molemmat tekivät ottelussa kuusi yli 50 pisteen breikkejä(lyöntisarja) joista kolme oli yli satasta. Ottelun isoin breikki oli Trumpin tekemänä 120. Trump teki tämän lisäksi kaksi yli satasta(109 ja 105). Ensimmäisen jakson jälkeen O’Sullivan johti 5-3. Toisen jakson alkuun Trump vei kolme freimiä(erää) putkeen, mutta Ronnie pääsi peliin mukaan 93 pisteen sarjalla, joka oli hänen isoin breikki. O’Sullivan pääsi vielä 8-6 johtoon, mutta Trump nousi tasoihin ja venytti ottelun ratkaisun viimeiseen erään.

Katkaisufreimissä O’Sullivan teki ensimmäisen pussituksen, mutta pistemäärä jäi viiteen. Ratkaisu nähtiin hieman myöhemmin kun O’Sullivan yritti pussittaa pitkää punaista epäonnistuen siinä. Sen jälkeen Trump sai paikan ja teki lopulta 74 pisteen sarjan, joka ratkaisi European Mastersin voiton. Trumpin edellinen turnausvoitto tuli viime kaudella keväällä China Openissa.

Snookerissa ei pidetä pitkää taukoa, sillä seuraava turnaus English Open alkaa jo huomenna, joka käydään Manchesterissa. Turnauksessa on mukana myös ainut suomalainen Robin Hull, joka kohtaa ensimmäisellä kierroksella Ricky Waldenin.