Judd Trump European Mastersin voittoon

Belgian Lommelissa käytiin viikon aikana European Masters. Turnaus huipentui sunnuntaina pelattuun finaaliin, jossa kohtasivat englantilaiset Judd Trump ja Stuart Bingham.

Ottelu pysyi koko ajan tasaisissa merkeissä. Iltapäivällä käydyn ensimmäisen jakson jälkeen tilanne oli tasan 4-4. Finaalissa tehtiin kaikkiaan viisi yli sadan pisteen sarjaa, joista Bingham kolme (130, 107 ja 101) ja Trump kahdesti tehden molemmilla kerroilla 107 pistettä.

Illan pelatun toisen jakson alussa näytti Trump karkaavan päästyään 7-5 johtoon, mutta lyhyen tauon jälkeen Bingham nousi otteluun ja turnausvoittotaisteluun mukaan vietyään seuraavat erät tasoittaen tilanteeksi 7-7.

Lopulta Trump nappasi turnausvoiton vietyään kaksi viimeistä freimiä (erää) voittaen finaalin luvuin 9-7. Hän teki ottelun viimeisessä 16.erässä toisen 107 pisteen sarjan. Tämä oli englantilaisen kauden ensimmäinen turnausvoitto ja uran kahdeksas.

Seuraavaa turnaus on 16.lokakuuta alkava English Open, joka järjestetään Barnsleyssa.