Scroll Top

German Mastersin finaalipaikoista pelattiin eilen

Turnauksen suurin yllättäjä Liang Wenbo haastoi jo pari suosikkia tiputtaneen Shaun Murphyn. Ennakkoasetelmat olivat selvät; Murphy tulisi hallitsemaan ja Wenbo keräisi irtofreimit itselleen. Onneksi tälläkään kertaa ennakko-odotukset eivät vastanneet todellisuutta.

Murphy aloitti vahvasti voittaen kolme ensimmäistä freimiä. Toisessa freimissä hän pussitti komean 141 pisteen sarjan. Wenbo pääsi kuitenkin peliin mukaan ja voitti peräti neljä seuraavaa freimiä. näihin mahtui 90 ja 106 pisteen breikit. Lopussa Murphy oli kuitenkin äärimmäisen vahva ja voitti seuraavat kolme freimiä selkein lukemin. Yhdeksännessä hän tyhjensi jälleen pöydän saaden 145 pisteen breikin. Loppulukemat olivat siten 6-4 Murphyn hyväksi.

Murphy hakee jo viidettä turnausvoittoaan 12 kuukauden sisään ja toista peräkkäin, sillä hän voitti the Mastersin viime kuussa. Ranking-turnauksia hän on voittanut viisi, joista edellinen on viime kauden Haikou World Open. Vastassa tuolloin oli Mark Selby.

File:Shaun Murphy at Masters 2012.jpg
Shaun Murphy, Wikimedia Commons

Toisessa semifinaalissa kohtasivat Mark Selby ja Stephen Maguire. Ottelusta oli odotettavissa tasaisempi vääntö kuin iltapäivän semifinaalista. Toisin kuitenkin kävi, sillä Selby kuritti Maguirea lukemin 6-2. Selby eteni 3-0 johtoon ennen kuin Maguire voitti ensimmäisen freiminsä. Sitten Selby otti kaksi seuraavaa, jolloin tilanne oli jo 5-1. Tässä kohtaa oli vain ajan kysymys, milloin ottelu ratkeaa.

Selbyn turnaus eteni paremmin kuin olisi voinut odottaa. Hän eteni viime viikolla poolin finaaliin Kiinassa, josta lensi suoraan Saksaan. Ensimmäisessä ottelussa jet-lag painoi. Tuosta ottelusta hän selvisi vaivoin voittajana, mutta on sen jälkeen parantanut kuin sika juoksuaan. Tänään Selby hakee viidettä ranking-titteliään.

Vastustajastaan Selby sanoi: ”Shaun on tällä hetkellä paras pelaaja ja täynnä itsevarmuutta. Minun täytyy pelata yhtä hyvin kuin tänään (semifinaaleissa), jotta minulla olisi mahdollisuus. Kasvoin yhdessä Shaunin kanssa ja jos en itse ole turnauksessa tahdon hänen pelaavan hyvin. Finaalissa ystävyys menee ulos ikkunasta ja kumpi pelaa paremmin, voittaa. Vuoden 2011 finaali täällä oli sähköinen ja olen varma, että se tulee olemaan tälläkin kertaa.”

File:Mark Selby at Snooker German Masters (Martin Rulsch) 2014-01-29 01.jpg
Mark Selby, Wikimedia Commons

Ottelu pelataan paras 17:stä ja voittajaa on hyvin vaikea veikata. Joka tapauksessa finaalista tulee mielenkiintoinen. Ensimmäinen sessio alkaa kello 15:00.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.