Scroll Top

MM-kisojen puolivälierät saatu päätökseen

Snookerin MM-kisojen puolivälierät tarjosivat paljon kaikenlaista. Esimerkiksi suurimmat voittajasuosikit lähtivät laulukuoroon.

Anthony McGillin ja Shaun Murphyn  välinen ottelu alkoi suosikin eli Murphyn komennossa. Hän otti heti kaksi centuryä. Erittäin hyvää peliä läpi turnauksen pelannut McGill ei kuitenkaan jäänyt kyydistä ja ensimmäisen session jälkeen peli oli tasan 4-4.

Myös toinen kahdeksan freimin mittainen rupeama oli tasainen ja taukolukemat olivat 7-9. Kolmas ja viimeinen sessio alkoi McGillin osalta loistavasti ja hän tuli tasalukemiin 9-9. Tämän jälkeen Murphy hoiti neljä seuraavaa, mikä riitti 9-13 voittoon. Murphy voitti turnauksen 10 vuotta sitten ja oli edellisen kerran välierissä kuusi vuotta sitten.

Anthony McGill saa olla erittäin tyytyväinen suoritukseen, vaikka hän olisi voinut edetä vieläkin pidemmälle. Hän oli puolivälierien ainut top-16 ulkopuolelta tullut pelaaja. Hän joutui siis karsimaan turnaukseen ja pudotti varsinaisessa turnauksessa kaksi kovaa.

Barry Hawkinsin ja Neil Robertsonin ottelusta tuli varsinainen jännitysnäytelmä. Alusta asti kovatasoisessa ottelussa tuli peräti kahdeksan centurya ja voiton olisi voinut viedä ihan kumpi tahansa.

Suosikkina otteluun lähtenyt Robertson aloitti vahvasti, mutta Hawkinsin kuuden freimin putki vei hänet hienoiselle etumatkalle. Robertson pysyi kuitenkin koko ajan iskuetäisyydellä ja aina välillä väläytti parastaan tyhjentämällä pöydän.

Ottelulle sopi erinomaisesti ratkaisun hakeminen ratkaisevasta 25:nnestä freimistä. Senkin olisi voinut voittaa kumpi tahansa, mutta voiton nappasi tällä kertaa Hawkins.

Hawkinsilla on erinomainen putki MM-kisoista. Kaksi vuotta sitten hän oli finalisti ja viime vuonna semifinaaleissa. Robertson jatkoi myös hyvää sarjaansa MM-kisoista. Hän voitti kaudella 09/10, välieräpaikkoja on sen lisäksi kaksi ja puolivälieriä nyt kolme.

Ding Junhui oli ottavana osapuolena Judd Trumpia vastaan. Ottelu alkoi kiinalaisen osalta karmaisevasti, kun Trump voitti peräti kuusi ensimmäistä freimiä. Ding voitti kaksi seuraavaa, mutta kirivaihdetta hän ei saanut päälle. Loppulukemat olivat tylyt 4-13.

Trumpilla on myös vakuuttava historia MM-kisoista. 10/11 hän oli finaalissa ja sen jälkeen on tullut välierä- ja puolivälieräpaikat.

Junhui pärjäsi paremmin kuin mitä häneltä tällä kaudella saattoi odottaa. Paria väläytystä lukuunottamatta hän on pudonnut turnauksista heti alkukierroksilla.

Stuart Bingham tarjosi suurimman paukun pudottamalla Ronnie O’Sullivanin. Tässäkin ottelussa pelaajat olivat äärimmäisen tasaisia. Bingham sai paremman alun ja oli ensimmäisen session jälkeen 5-3 johdossa. Raketti otti eron vielä kiinni, mutta sortui huolimattomuusvirheisiin. Hurja loppurutistus eli viiden freimin putki vei Binghamin jatkoon lukemin 13-9.

O’Sullivan ei ainakaan vielä ottanut uransa kuudennetta maailmanmestaruutta. Ennätysmies on legendaarinen Stephen Hendry, jolla mestaruuksia on seitsemän.

Bingham kirjaimellisesti itki ilosta ottelun jälkeen saavutettuaan yhden uransa hienoimmista saavutuksista. Vaikka Bingham onkin erittäin hyvä pelaaja, on menestys kiertänyt häntä muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Tämä vuosi on ollut miehen uran paras.

Embed from Getty Images

Välierät alkavat jo tänään kello 15:00 Suomen aikaa. Otteluparit ovat
Shaun Murphy – Barry Hawkins
Judd Trump – Stuart Bingham

Molemmissa ”kotipelaaja” on selkeä suosikki, mutta kaikki on mahdollista.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.