Scroll Top

Stuart Bingham on maailman huipulla

Kaksiviikkoa kestäneet snookerin MM-kisat ovat viimein ohitse. Voiton otti yllätysnimi Stuart Bingham. Finaali Shaun Murphyä vastaan oli pitkä ja äärimmäisen tasainen. Neljään sessioon jaettu ottelu oli vielä aivan lopussa tasan 15-15. Bingham voitti lopulta 15-18.

38-vuotias Bingham teki debyyttinsä MM-kisoissa jo 15 vuotta sitten, mutta ei ennen tätä turnausta ollut kertaakaan edennyt neljännesvälierävaihetta pidemmälle. Itse asiassa hän ei ollut voittanut urallaan yhtäkään ranking-turnausta ennen vuoden 2011 Australian Goldfields Openia. Vedonlyönnissä hänen voitostaan tarjottiin peräti kerrointa 50.

Binghamilla oli ehkä kaikista vaikein reitti mestariksi. Matkalla hän nousi muiden muassa Ronnie O’Sullivania ja Judd Trumpia vastaan 8-4 tappioasemasta voittoon.

Embed from Getty Images

Voitolla Bingham nousi rankingissa sijalle 2 ja ansaitsi paikan Englannin joukkueeseen kesäkuussa Kiinassa pelattavaan World Cupiin. Hänen rinnallaan tuolloin pelaa Mark Selby. Tietysti hän kuittasi myös 300 000 £ voittorahat.

Shaun Murphyllä oli mahdollisuus pelata itsensä kuudentena pelaajana harvaan joukkoon, jotka ovat voittaneet maailmanmestaruuden vähintään kahdesti. Erinomaisesti läpi turnauksen pelannut Murphy ei kuitenkaan onnistunut finaalissa pitkien pallojen pussituksissa, jotka ovat hänen tavaramerkkinsä. Palkintorahoiksi hän sai mukavat 125 000 £.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.