HJK:lle riitti perussuoritus

868px-HJK_Helsinki_Logo.svg

Ensimmäisen ottelun Mestareiden liigan toisella karsintakierroksella vieraissa 3-1 voittanut HJK vei nimiinsä myös toisen osaottelun 1-0 ja eteni FK Ventspilsiä vastaan jatkoon yhteysmaalein 4-1. HJK:n ainokaisen Sonera Stadiumilla iski Gideon Baah’n keskityksestä Mike Havenaar.

– Johdimme ensimmäisen kierroksen jälkeen ja meidän vain piti pitää johtoasemamme. Kotona on aina mukava voittaa, Havenaar kertoi.

Ventspilsillä oli paikkansa iskeä ottelun aikana muutamakin osuma, mutta maalit jäivät latvialaisilta tulematta. Keltapaitainen vierasjoukkue joutui tyytymään viime vuoden kohtaloonsa jäädä ulos europeleistä jo toisella karsintakierroksella.

– Tiesimme, että tasomme ei yllä HJK:n tasolle, mutta kuten näitte, niin meillä oli omat paikkamme tehdä maaleja, Ventspilsin luotsi Jurgis Puchinsks mietti.

Vaikka HJK ottelun voitti, ei joukkueen valmentaja Mika Lehkosuo ollut hirveän tyytyväinen omiensa otteisiin.

– Ensimmäisellä puoliajalla meillä oli pallon menetyksiä liikaa, vastustajat saivat vastahyökkäyksiä, joita eivät onneksi saaneet vietyä loppuun asti. Hyvin puolustettiin mutta se rytmi pelaamisesta katosi monta kertaa, Lehkosuo kritisoi.

Pukuhuoneessa Klubi teki muutamia hienosäätöjä, jotka sitten toimivat ja peli kääntyi lopulta HJK:lle.

– Tehtiin pieniä hienosäätöjä siitä, missä pelaajien pitää liikkua ja saatiin pallonhallintaa itsellemme. Vastustaja ei jostain syystä lähtenyt prässäämään ylhäältä ja reagoi kentän suuntaan. Pidettiin palloa ja odotettiin, että aika kuluu. Ei se katsomoon näytä hyvältä, mutta taktisesti toinen puoliaika oli hyvä, Lehkosuo analysoi.

HJK:n seuraava vastustaja selviää keskiviikkona Kazakstanissa pelattavassa ottelussa, jossa vastakkain ovat Astana ja Maribor. Lehkosuo olisi halunnut lähteä katsomaan peliä paikan päälle, mutta se ei nyt onnistunut.

– Lento sinne olisi lähtenyt jo tänään iltapäivällä, jolla olisin sinne ehtinyt. Päätimme, että emme sinne lähde nyt, Lehkosuo kertoi.

Klubin urakka Veikkausliigassa jatkuu jo lauantaina, kun vastaan tulee FC KTP.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.