Scroll Top

Jääpallo – Ennakossa tänään alkavat Bandyliigan välierät

Tänään alkaa jääpallon Bandyliigan välierät, jossa pareina ovat Veiterä vs Akilles sekä JPS vs Kampparit. Välierät pelataan paras viidestä periaatteella eli finaaliin vaaditaan kolme voittoa. Tässä ennakossa käydään molemmat parit läpit ja annetaan arviot siitä mitkä joukkueet tulevat mahdollisesti pelaamaan finaalissa.

 

Veiterä vs Akilles

Joukkueet kohtasivat viime kaudella finaalissa ja silloin Veiterä pääsi yllättämään porvoolaiset ja nappaamaan Suomen mestaruuden itselleen yli 30 vuoden tauon jälkeen, mutta tämän vuoden välieriin Veiterä puolestaan lähtee selvänä suosikkina. Joukkueet kohtasivat runkosarjassa kahdesti Lappeenrannassa pelattiin tasan 2-2, mutta Porvoosta Veiterä haki 10-6 vierasvoiton.

Veiterä on ollut tämän kauden sarjassa täysin ylivoimainen ja joukkue voitti runkosarjan näytöstyyliin. Lisäksi pelaajat pistivät samalla pistepörssin tilastoja uuteen uskoon ja mättinyt hurjia maalimääriä ottelusta toiseen. Lisäksi joukkueen materiaali on leveä, joten Veiterä pystyy tarvittaessa kierrättämään pelaajiaan. Veiterän tärkeimmät pelaajat ovat kokenut Janne Hauska hyökkäyspäässä, joka teki runkosarjassa vakuuttavat 38 maalia. Nuori Tero Liimatainen on myös joukkueelle tärkeä ja nuorukainen olikin maalipörssin kakkonen 37 maalilla Isoista roolipelaajista tärkeimmät ovat maajoukkuetta alkuvuoden MM-kisoissa edustanut Eetu Peuhkuri, joka syötti runkosarjassa käsittämättömät 46 maalia. Ratkaisupelien alkaessa Aleksi Seppänen sekä toiseksi vanhin painos Hauskan veljessarjasta eli kokenut ja urallaan myös Ruotsissa pelannut Tomi Hauska tulevat olemaan joukkueelle kullanarvoisia mitä pidemmälle edetään ja mitä enemmän panokset kovenevat. Lisäksi, kun maalilla on maajoukkueen portteja kolkutellut Topi Peuhkuri ei Akilleksen urakasta tule todellakaan helppo.

Kuva Pekka Huovila, Eetu Peuhkuri on Veiterän tehopelaaja ennen välieräotteluja

 

Porvoon Akilles oli runkosarjassa neljäs ja joukkue pudotti puolivälierissä HIFK:n suoraan voitoin 2-0. Mikä tärkeintä joukkue on saanut takaisin koko kauden sivussa olleen kokeneen Sami Laakkosen, joka on iso syömähammas juuri näissä ratkaisupeleissä.

Akilleksen runkosarja oli sikäli hankala vaikka joukkue oli sarjassa neljäs niin peliotteet ailahtelivat silti varsin paljon ja varsinkin top kolme joukkueita vastaan porvoolaisilla oli hankalaa. Akilles puolusti kohtalaisen hyvin, mutta maalien tekeminen ja maalimäärät olivat paljon pienempiä kuin esimerkiksi sarjan kärkikaksikolla Veiterällä ja JPS:llä

Puolivälieräsarjassa HIFK vastaan joukkueen otteet alkoivat terävöityä Sami Laakkosen paluun myötä ja pelissä alkoi näkyä välähdyksiä viime kauden Akilleksesta. Kokeneet Raoul Karlqvist, Andreas Flinck sekä Rasmus Lindqvist ovat edelleen hyvässä vedossa ja tärkeitä avainpelaajia joukkueelle.Myös Matti Vainio ja Saku Hämäläinen ovat nousseet joukkueen tärkeiden pelaajien joukkoon. Akilles tulee tarvitsemaan paljon myös maalivahti Olli Lappalaisen panosta mikäli joukkueen mielii Veiterän kaataa ja edetä sitä kautta finaaliin.

Sami Laaksonen
Kuva: Pekka Huovila

 

Arvio välieräsarjasta

Gee ennakoi, että ottelusarjassa nähdään todella vauhdikasta jääpalloa. Veiterän nimekäs, vahva sekä laaja materiaali kaataa vaakakuppia lappeenrantalaisille. Akilles voi kotonaan haastaa hyvinkin runkosarjan ykköstä, mutta Gee veikkaa siitä huolimatta, että Veiterä etenee finaaliin voitoin 3-1.

 

 

JPS vs Kampparit

Runkosarjan kakkonen JPS oli viime kaudella myös välierissä, mutta tippui finaalista Akillesta vastaan käydyn tiukan sarjan jälkeen voiton 3-2. Nyt joukkueella on uusi mahdollisuus, kun vastassa on kestomenestyjä Kampparit, joka oli runkosarjassa kolmas. Joukkueet kohtasivat runkosarjan aikana kahdesti ja molemmat voittivat omat kotiottelunsa, joten ottelusarjaan lähdetään tasaisoista lähtökohdista.

JPS eteni helposti välieriin kaatamalla puolivälierissä Porin Narukerän voitoin 2-0. Kummassakaan ottelussa joukkue ei joutunut oikein kunnon haasteeseen vaan joukkue piti porilaiset aisoissa varsin selvin numeroin. Pudotuspelien alussa joukkueesta on loistanut Nikke Tuhkanen, joka teki puolivälierien kahdessa ottelussa tehot 5+3 ja johtaa samalla pudotuspelien pistepörssiä. Hyökkäyksessä tärkeää roolia tulee näyttelemään Nico Nevalainen, jonka pitää saada tehoja irti maalien muodossa, jotta jyväskyläläisten tie ei nousisi toista vuotta putkeen välieriin.  Alakerrassa puolustuksesta paljon vastaavat kaksikko Mikko Rytkönen ja Anssi Hämäläinen.

 

Kampparit ylsi runkosarjassa lopulta hienosti kolmanneksi. Joukkue pudotti puolivälierissä, jopa yllättävänkin helposti LRK Tornion voiton 2-0. Kampparit teki tuossa sarjassa 16 maalia ja päästi vain yhden, joten Kampparit alkaa olla taas siinä iskussa missä joukkue on totuttu keväisin näkemään. Varsinkin kaksikko  Artem Shekhovtsov ja Santeri Laitinen on löytänyt juuri oikeaan aikaan mainion pelivireen, josta on joukkueelle iso etu välierien alkaessa tänään. Mikäli mikkeliläisten puolustus pitää yhtä hyvin kuin puolivälierissä on joukkue vahvoilla myös JPS vastaan.  Kamppareiden riveistä löytyy myö leveyttä ja esimerkiksi runkosarjassa loistanut Kalle Lempinen pystyy nostamaan tasoaan siitä mitä Torniota vastaan pelatuissa otteluissa nähtiin.

 

Arvio välieräsarjasta

Gee povaa todella tasaista sarjaa, joka tuskin menee ainakaan kolmessa ottelussa poikki. Molemmat joukkueet ovat vahvoja kotonaan, joten JPS saa edun, koska saa aloittaa sarja tänään nimenomaan kotonaan Jyväskylässä. Kampparit on taas vuosien varrella ollut  todella kokenut  ja vahva joukkue juuri kevään ratkaisupeleissä. Gee ennakoi välieräsarjan kestävän täydet viisi kamppailua, josta Kampparit etenee finaaliin voitoin 3-2.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.