Scroll Top

Bandyliiga – Esittelyssä Veiterän Tomi Hauska

Nyt Bandyliigan finaaliviikon kunniaksi Geemediassa esitellään molemmista finaalijoukkueista muutamia avainpelaajia. Tänään aloitetaan kotijoukkueesta ja runkosarjan ykkösestä Lappeenrannan Veiterästä ja otetaan käsittelyyn joukkueen tärkeä keskikenttäpelaaja Tomi Hauska.

Bandyliigan finaali – Pelaajaesittely

Tomi Hauska Veiterä

Kokenut 33 -vuotias Tomi Hauska on monissa liemissä keitetty jääpallomies. Hauska oli muun muassa tänä talvena voittamassa maajoukkueen paidassa MM-pronssia, joka on kovan luokan suoritus kun ottaa huomioon, että vain harva pelaaja Bandyliigasta edes pääsee MM-kisoihin. Uransa aikana mies on ehtinyt pelata myös Ruotsin Elitserienissä Gripen Trollhättan BK:ssa sekä IFK Kungälv:ssa. Ensimmäisen Suomen mestaruuden Hauska voitti Mikkelin Kamppareissa keväällä 2012.

Kuva: Pekka Huovila

Kasvattajaseuraansa Veiterään Hauska palasi kaudeksi 2015-2016 ja on ollut siitä lähtien joukkueen kantavia voimia. Vaikka mies tunnetaan hyvänä keskikentän pohjapelaajana niin Veiterässä hän myös tukee vahvasti hyökkäyksiä, josta osoituksena tällä Bandyliigan kaudella syöttöpörssin ylivoimainen voittaminen runkosarjassa, jonka lisäksi hän oli myös pistepörssissä hienosti toinen tehoilla 16+35. Vahva pelaaminen on jatkunut myös pudotuspeleissä ja mies johtaa tällä hetkellä myös pudotuspelien syöttöpörssiä yhdeksällä syötöllään. jonka lisäksi hän on tehnyt pudotuspeleissä neljä maalia.

Finaalissa pitää ottaa erityisesti huomioon se, että se on välieristä ja puolivälieristä poiketen kerrasta poikki periaatteella, joten kokeneen Hauskan rooli entisestään korostuu, sillä mies on syöttänyt lähes 25 prosenttia joukkueensa pudotuspelien maaleista. Onneksi joukkueella on laaja materiaali, joten Hauskan lisäksi myös Tero Liimatainen pystyy toimimaan maalien alustajana, mutta siitä huolimatta kokenut maajoukkuemies on paljon vastuussa joukkueen keskikentällä.

Tässä oli lyhyesti esitelty Veiterän keskikentän moottori Tomi Hauska, joka lähtee hakemaan jo kolmatta peräkkäistä Suomen mestaruutta Veiterän riveissä. Lauantai sitten näyttää, pystyykö Hauska ja koko Veiterän joukkue kestämään kotiyleisön asettamat paineet ja ottamaan kannun jälleen Lappeenrantaan.

Kuva: Pekka Huovila

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.