Scroll Top

Jääkiekko – Leijonille kovia NHL -vahvistuksia MM-kisoihin ??

LEIJONAT

NHL:n runkosarja päättyi viime yönä, joten on aika katsoa keitä suomalaispelaajia olisi mahdollista saada kevään MM-kisoihin. Leijonien kannalta kävi jälleen hyvä tuuri siinä, että monelta maajoukkueen kärkipelaajalta loppui kausi runkosarjaan. Toki aivan eriasia sitten on kenellä kaikilla riittää motivaatiota ja energiaa tulla kevään kisoihin.

Dallasin suomalaisvahdit MM-kisoihin ??

Maalivahtiosastolle vapautui Dallasin kaksikko Kari Lehtonen-Antti Niemi. Molemmat maalivahdit tuskin tulevat kevään kisoihin, mutta jos Leijonat saisi edes toisen tuosta kaksikosta niin kisoihin olisi helppo lähteä luotettavalla NHL -tason ykkösmaalivahdilla. Toki NHL:n pudotuspelien ensimmäinen kierros ehtii monelta joukkueelta päättyä ennen MM-kisoja, mutta tuskin valmennus jättää maalivahdin valintaa noin pitkälle vaan valitsee ykkösmaalivahdin aikaisemmin ellei sitten esimerkiksi Pekka Rinne olisi tulossa kisoihin.

Embed from Getty Images

Puolustukseen kovan luokan pelaajia ?

Puolustukseen olisi mahdollisuus saada kovan tason profiili pakkeja, jotka olisivat kisoissa Suomen avainpelaajia. Buffalon kausi päättyi jälleen runkosarjaan, joten Rasmus Ristolainen olisi mahdollista saada MM-kisoihin, mikäli mies vain haluaa kisoihin tulla. Ristolaisen kausi oli NHL:ssä uran paras ja tehopisteitä tuli varsin mukavasti lähes viisikymmentä.

Embed from Getty Images

Dallasista Leijonille vapautui Julius Honka ja Esa Lindell. Kaksikosta Lindellillä olisi varmasti paikka MM-joukkueessa, mutta Honka joutuu taistelemaan siitä tosissaan Euroopassa pelaavien puolustajien kanssa. Lindell pelasi ensimmäisen täyden kautensa NHL:ssä, joten miehen motivaatio on varmasti kohdillaan. Lindell on pelannut urallaan kahdet aikuisten MM-kilpailut ja vuonna 2015 hän olisi Suomen parhaimpia pelaajia MM-kisoissa. Lisäksi hän toisi Suomen puolustukseen kaivattua kiekollista taitoa erityisesti ylivoimalle.

Embed from Getty Images

Superstaroja tarjolla kevään MM-kisoihin

NHL:n runkosarjaan päättyi Leijonien kannalta monen tärkeän pelaajan kausi, joten MM-kisoihin olisi mahdollista saada todella kovan luokan hyökkäyskalusto. Nuorten superstarojen kausi päättyi lähes poikkeuksetta runkosarjaan, joten Leijoniin olisi tarjolla Aleksander Barkovia, Sebastian Ahoa, Patrik Lainetta ja kumppaneita. Monella tosin on loukkaantumisia alla, joten on vaikea sanoa kenellä ylipäätään on mahdollisuus tulla MM-kisoihin.

Carolinan suomalaiskaksikko Sebastian Aho-Teuvo Teräväinen pelasi hyvän runkosarjan ja molemmilla nuorukaisilla on varmasti motivaatiota tulla pelaamaan kevään kisoihin. Varsinkin Aho pelasi sensaatiomaisen tulokaskauden tehden runkosarjassa 24 maalia ja lähes 50 tehopisitettä. Ensimmäisen kauden Carolinassa pelannut Teräväinen olisi myös iso apu Suomen hyökkäykseen. Teräväinen osoitti tällä kaudella, että pystyy pyörittämään peliä maailman kovimmassa sarjassa, josta osoituksena uran paras NHL -kausi pisteiden valossa.

Embed from Getty Images

Moni jääkiekkofani odottaa Patrik Lainetta MM-kisoihin ja loistavan tulokaskauden jälkeen nuorukaisella olisi paljon annettavaa Leijonien hyökkäykselle. Laine ei ole vielä kertonut tulosta MM-kisoihin ja voikin olla, että nuorukainen jättää kevään kisat väliin ja pitää raskaan kauden jälkeen lomaa keskittyäkseen jo ensi kauteen.

Yksi mielenkiintoisimmista nimistä kevään kisoihin on Laineen seurakaveri Joel Armia. Armia pelasi todella hyvän kauden NHL:ssä ja miehen itseluottamus varsinkin kevät kaudella oli huipussaan. Armia olisi hyvä tästä vahvistus Leijonien 3-4 ketjuun ,jonka lisäksi hän olisi hyvä lisä alivoimapelissä.

Embed from Getty Images

Loppukaudesta seuraa vaihtanut Valtteri Filppula on pitkästä aikaa siinä tilanteessa, että miehellä on mahdollisuus tulla MM-kisoihin, koska kausi Philadelphiassa päättyi runkosarjaan. Filppula onkin ilmaissut kiinnostuksensa kevään kisoja kohtaan, joten on todennäköistä, että mies nähdään MM-kisoissa ensi kertaa sitten vuoden 2012 kotikisojen.

Embed from Getty Images

Mielenkiintoinen pelaaja olisi myös Coloradon Mikko Rantanen, joka teki viime yön päätöskierroksella vielä kaksi maalia ja nosti samalla kauden maalimääränsä kahteenkymmeneen. Rantasen kausi oli kokonaisuudessaan todella hyvä ja mies oli joukkueensa parhaimpia hyökkääjiä. Rantanen on jo aiemmin kertonut kiinnostuksensa kevään kisoille. Ainoa este miehen MM matkalle voi olla loppukaudesta vaivannut loukkaantuminen.

Embed from Getty Images

Floridan suomalaiskaksikko Aleksander Barkov-Jussi Jokinen pelasi viime kevään MM-kisoissa ja miehillä olisi mahdollisuus pelata myös tämän kevään kisoissa, mutta loukkaantumiset voivat estää miesten kisamatkan. Molemmat pelaajat olivat poissa joukkueen kokoonpanosta runkosarjan päätösottelussa, joten on varsin epätodennäköistä, että Florida päästäisi kaksikon MM-kisoihin.

Embed from Getty Images

Tässä oli nyt Geen lista vapautuvista suomalaispelaajista, jotka saatettaisiin nähdä kevään kisoissa. Tämä on toinen vuosi putkeen, kun Leijonilla on mahdollisuus saada iso määrä kovan luokan NHL -pelaajia MM-kisoihin. Listasta puuttui muutamia nimiä sen takia, että Gee laittoi esille ne pelaajat, jotka voivat päästä suoraan kisoihin joutumatta karsimaan Euroopassa pelaavien kanssa.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.