Scroll Top

Otteluennakko: Saipan ja Pelicansin kohtaaminen illan Liiga kierroksessa

liiga
Lahdessa kohtaavat Pelicans ja SaiPa kauden viimeisessä keskinäisessä kohtaamisessa.

Nämä kaksi joukkuetta ovat tällä kaudella kohdanneet viidesti ja SaiPa johtaa selvästi keskinäisiä otteluita voitoin 4-1. Pelicans on tällä viikolla pelannut kertaalleen ja voitti keskiviikkona kotonaan Bluesin maalein 4-2. Pelicans on viime aikoina pelannut ailahtelevasti vaikka voittoja onkin tullut. Joukkue taistelee kotiedusta ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle, joten voitto tulisi tarpeeseen tämän illan ottelusta.

SaiPa vahvistui siirtorajan loppuhetkillä merkittävästi, kun joukkue hankki Vojtech Polakin HPK:sta ja Kevin Hendersonin ECHL:stä. Varsinkin Polakin hankinta tuo SaiPalle merkittävää vahvistusta maalinteko-osastolle. Herderson oli jo SaiPan kokoonpanossa kun joukkue haki nihkeän mutta tärkeän voiton tiistaina Bluesista lukemin 3-1.
Illan kamppailu on molemmille tärkeä ja SaiPalle pisteet tulisivat tarpeeseen taistelussa suorasta pudotuspelipaikasta.

Saipaindex

Ratkaisukohdat :

Erikoistilannepelaaminen on suurennuslasin alla illan ottelussa. Molemmat joukkueet ovat pelanneet viime otteluissa huonoa alivoimaa eikä ylivoimakaan ole mitään järin hääviä ollut. SaiPa on saamassa Vojtech Polakin kokoonpanoon ensi kertaa ja miehestä voi olla iso apu varsinkin ylivoimalla.
Pelicansin puolustus vastaan SaiPan hyökkäys siinä yksi taistelu asetelma illan kamppailuun. Pelicansin puolustus on viime aikoina päästänyt paljon maaleja ja viimeiseen viiteen peliin omissa on soinut 18 kertaa, joka on aivan liikaa jos joukkue mielii voitoista pelata. SaiPan hyökkäys on viime aikoina ollut vähän syvä jäässä, mutta kauden keskinäisissä peleissä joukkue on pystynyt rankaisemaan Pelicansia isolla kädellä.
Nyt kun joukkueen hyökkäystä vielä vahvistettiin niin lahtelaiset saavat olla tarkkana puolustuspelinsä kanssa, koska on sanomattakin selvää, että muuten tulee noutaja illan ottelussa.
Valmentajia on myöskin mielenkiintoista seurata. Varsinkin ku molemmat päävalmentajat ovat samoilta kulmilta eli Savonlinnasta. Kokeneempi Petri Matikainen on ollut tällä kaudella kuin oppipoika Pekka Tirkkoseen verrattuna. Säilyyykö marssijärjestys samana vai ottaa Matikainen voiton selviää tulikuumassa perjantai-illassa.

Illan nostot :

Sebastian Repo Pelicans
Nuorten maailmanmestari Repo on ollut todella hyvä Pelicansin hyökkäyksessä ja on pelaamassa todella pirteää tulokaskautta. Revolla oli menossa tammi-helmikuun aikana hiljaisempi jakso maalien muodossa mutta se päättyi edellisessä Blues kamppailussa kun mies onnistui kahdesti maalinteossa. Jatkuuko Revon nuosu vire myös perjantaina sen illan kamppailu tulee näyttämään.

Vojtech Polak SaiPa
Polak tuli SaiPaan aivan siirtorajan loppuhetkillä ja tekee mitä suuremmalla todennäköisyydellä debyytin Sputnik paidassa perjantain Pelicans ottelussa. Polak on tällä kaudella ollut erittäin hyvä varsinkin hyökkäys suuntaan ja onkin viimeistellyt jo 10 maalia ja 27 tehopistettä kuluvalla kaudella. Gee uskoo, että Polak istutettaisiin SaiPan kakkoskenttään uuden vahvistuksen Kevin Hendersonin kanssa, joten jännä nähdä tuleeko miehistä tutkapari kevään tärkeitä pelejä silmällä pitäen.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.