Scroll Top

SM-liiga – SaiPa saapuu KalPan vieraaksi Kuopioon

Jääkiekon SM-liigassa pelataan tänään viiden ottelun kierros. Geen ennakossa käydään läpi Kuopiossa pelattava KalPan ja SaiPan välinen kamppailu. Viime kaudella joukkueiden keskinäisiä otteluita hallitsi KalPa, joka voitti kaikki neljä joukkueiden välistä kohtaamista.

Ennakkoasetelmat

KalPa

Viime kaudella aina finaaleihin asti selviytyneen KalPan alkukausi on ollut kaikkea muuta kuin helppo. Joukkue on tällä hetkellä sarjassa vasta sijalla 13 ja viimeisestä seitsemästä ottelusta kuopiolaiset ovat voittaneet vain yhden.

Embed from Getty Images

KalPan suurin haaste alkukaudesta on ollut maalinteko. Joukkue on tehnyt kymmenessä ottelussa vain 13 maalia ja viimeisessä kuudessa ottelussa joukkue on onnistunut vain kertaalleen tekemään enemmän kuin yhden maalin. Eilen tosin CHL:n puolella KalPa sai rutkasti lisää itseluottamusta, kun joukkue voitti Stavangerin murskaavasti 7-1.

KalPan puolustus sekä alivoimapelaaminen ovat olleet alkukaudesta kelvollisella tasolla, mutta niin kauan, kun hyökkäyspelaaminen on noin heikkoa mitä alkukaudesta on nähty niin joukkueen on turha haaveilla pitemmästä voittoputkesta. KalPa sai onneksi tärkeän pelaajan takaisin, kun Kai Kantola teki paluun pelaavaan kokoonpanoon viime viikon otteluissa.

Embed from Getty Images

 

SaiPa

SaiPan alkukausi on ollut lähes yhtä hankala kuin kotijoukkue KalPalla. Viime viikolla joukkue kärsi peräkkäiset tappiot Sportille sekä Kärpille, mutta viime lauantaina joukkue onnistui nappaamaan tärkeän 3-2 voiton hallitsevasta mestarista Tapparasta.

Embed from Getty Images

Tero Lehterän suojatit ovat myös kärsineet alkukaudesta tehottomuudesta, mutta myös puolustuspelissä riittää haasteita. SaiPan puolustus on toiminut ajoittain todella hyvin, mutta vastapainoksi joukkue kärsinyt todella rumia tappioita kuten Kärppiä vastaan viikko sitten. Joukkue saa puolustukseen tärkeän vahvistuksen, kun loukkaantuneena alkukauden ollut superlupaus Urho Vaakanainen on toipunut pelikuntoon. Vielä on kuitenkin epävarmaa tekeekö mies paluun tänään pelattavassa  KalPa ottelussa vai vasta lauantaina Porissa.

Hyökkäyspelissä joukkue on löytänyt uuden tutkaparin, kun Ahti Oksanen ja Topi Nättinen paukuttivat Tappara ottelussa hyvin tehoja. Nättinen on pelannut koko alkukauden hyvin, mutta Oksasen tekevät kaksi maalia Tapparaa vastaan tekivät hyvää joukkueen itseluottamukselle.

SaiPan yksi iso murheenkryyni alkukaudesta on ollut erikoistilannepelaaminen. Ylivoima sekä alivoimapelaaminen ovat olleet alkukauden otteluissa todella heikolla tasolla ja prosenttien valossa molemmat ovat liigan häntäpäätä.

Embed from Getty Images

Arvio

Mielenkiintoinen häntäpään kamppailu luvassa, josta tuskin mitään maalijuhlaa on odotettavissa. KalPa pelasi eilen CHL:n puolella, joten jännä nähdä näkyykö väsymystä pelaajien jaloissa ottelun edetessä. KalPa lähtee otteluun niukkana suosikkina, mutta Gee veikka silti, että ottelussa haetaan voittajaa pitkän kaavan kautta, joten ristiä vaaan veikkaus lapuille.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.