Nieminen haastoi Djokovicin

image

Jarkko Niemisen sai Ranskan avointen ensimmäisellä kierroksella vastaansa itse Novak Djokovicin. Ottelusta odotettiin täysin yhden miehen show’ta. Ensimmäisessä erässä maailmanlistan ykkösnimi olikin tyrmäävä. Vaikka Niemisellä oli hetkensä, ei hän saanut edes yhtä murtopalloa. Erä helposti Djokovicille 6-2.

Toisessa erässä Jakke pääsi jyvälle Djokon syötöistä ja saikin komean murron, jolla eteni 1-3 johtoon. Nieminen pelasi melkoisessa hurmoksessa ja pääsi syöttämään erävoitosta. Serbialainen näytti kuitenkin miksi hän keikkuu rankingin kärjessä; murto, pito, murto ja pito. Harmittavasti erä päättyi siten serbille 7-5.

Kolmannessa erässä Niemisen hyvä peli jatkui, mutta Djokovic käänsi lähes kaikki tiukat pisteet itselleen ja eteni jo 4-0 johtoon. Vaikka tilanne oli toivottoman oloinen, ei maskulainen luovuttanut helpolla. Jokaisesta pisteestä taisteltiin ja loppulukemat 6-2 eivät kerro koko totuutta.

Lopputulos oli lähes väistämätön, mutta Niemiselle täytyy antaa tunnustusta erinomaisesta pelitaktiikasta. Hän lähti rohkeasti hyökkäämään rajoille ja pelasi sopivan vaihtelevaa peliä. Tällaisella pelillä hän olisi välttänyt monta lähiaikojen tappiota.