Kontinen ja Peers ATP-finaaliturnauksen voittoon

Henri Kontisen ja John Peersin loistava loppukausi huipentui ATP-finaaliturnauksen voittoon Lontoossa.

Kontinen ja Peers kohtasivat finaalissa Etelä-Afrikan Raven Klaasenin ja Yhdysvaltain Rajeev Ramin. Ensimmäisessä erässä suomalais-australialaispari hermoili ja tekivät paljon virheitä Klaasenin ja Ramin pelatessa hyvin. Klaasen ja Ram veivät erän luvuin 6-2. Toisessa erässä Kontinen ja Peers teki nopeasti kaksi syötönmurtoa ja veivät erän selvin luvuin 6-1 ja venyttivät ratkaisun kolmannen erän super-tiebreikkiin. Ratkaiseva kolmas erä oli todella jännittävä. Tilanteessa 8-8 tuli minibreikki Klaasenin syötöstä. Sen jälkeen Peers ratkaisi syötöllään erän voitokseen 10-8 ja koko ottelun 2-1.

Kontinen ja Peers voittivat kauden päätteeksi kymmenen ottelua peräkkäin. Kaikissa otteluissa kaatui huippupareja.

Kontinen voitti tällä kaudella seitsemän ATP-turnausta ja WImbledonin sekanelinpelin. Kaikkiaan hänellä on ATP-turnausvoittoja 13.