Tennis – Rafael Nadal voitti jo uransa 12:nnen Ranskan avointen -mestaruuden

Gamblers tennis 9

Espanjan Rafael Nadal on voittanut Ranskan avointen miesten kaksinpelin mestaruuden jo  historiallisen 12:nnen kerran. Espanjalaisen aikaisemmat voitot Ranskan avoimista ovat vuosilta 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2017, 2018. Nadal ei ole uransa aikana hävinnyt kertaakaan Ranskan avointen finaalia eikä tämän vuotinen loppuottelu tehnyt poikkeusta. Nadal on massalla vain yksinkertaisesti niin paljon parempi pelaaja kuin muut sen todisti jo välierä Sveitsin Roger Federeriä vastaan. Muutenkin miehen tilastot Ranskan avoimista ovat käsittämättömät. Nadal on pelannut turnauksessa uransa aikana 95 ottelua, joista hän on voittanut 93 ja hävinnyt vain kaksi, joka on tällaisena tenniksen aikakautena järkyttävän kova lukema, ottaen huomioon, että samaa aikaan ovat pelanneet myös Federer sekä Djokovic.

Tämän päiväisessä finaalissa Nadal kukisti itävaltalaisen Dominic Thiemin erin 3-1 (6-3, 5-7, 6-1, 6-1). Ottelu kesti hieman yli kolme tuntia.

Heti avauserässä Thiemillä oli mahdollisuutensa, kun hän mursi Nadalin syötön ja siirtyi erässä 3-2 johtoon. Tähän sitten itävaltalaisen ilonaiheet loppuivatkin avauserän osalta, kun Nadal otti seuraavat neljä pistettä putkeen voittaen näin ensimmäisen erän numeroin 6-3.

Toisessa erässä ei sitten juuri syötönmurtoja nähty ja ensimmäiset 11 peliä mentiin niin, että molemmat pelaajat pitivät omat syöttönsä varsin vaivatta eikä kumpikaan saanut edes yhtään murtopalloa. Thiemin johtaessa erää 6-5, tuli Nadal syöttämään pitääkseen itsensä vielä erässä mukana. Kaikkien yllätykseksi Nadal murtui paineen alla ja Thiem mursi espanjalaisen syötön ja nappasi erävoiton itselleen lukemin 7-5 ja tässä vaiheessa näytti, että ottelusta voisi tulla vielä suurikin klassikko.

Kirvelevä erätappio sai Nadalin pelaamiseen vain entistä enemmän taistelutahtoa ja kolmanteen erään tuli todella hurmiossa pelaava espanjalainen. Nadal mursi kahdesti peräkkäin Thiemin syötön ja kun Nadalin omat syötöt kulkivat mallikkaasti siirtyi hän nopeassa tahdissa 4-0 johtoon. Lopulta Nadal voitti kolmanne erän puolessa tunnissa lukemin 6-1.

Tästä ei Thiem enää toipunut ja neljäs erä alkoi lähes samaan tahtiin kuin kolmaskin ja Nadal siirtyi 3-0 johtoon vaikka miehellä toki olikin kahdessa ensimmäisessä syöttövuorossa tekemistä, mutta Thiem ei pystynyt paikkojaan käyttämään ja tämä oli itävaltalaiselle lopullinen kuolinisku. Lopulta neljäs erä meni kolmannen erän tapaan luvuin 6-1 ja näin koko ottelu Nadalille siis erin 3-1.

Ranskan avointen voitto oli Nadalille jo uran 18 Grand Slam -titteli ja hän on enää kahden Grand Slam turnausvoiton päässä Roger Federerin ennätyksestä.