Scroll Top

NHL – Vapaiden pelaajien markkinoiden viisi kuuminta nimeä tarkastelun alla

NHL-seurat saavat kiinnittää sopimuksettomia vapaita pelaajia huomisesta lähtien. Gee listaa markkinoiden viisi kiinnostavinta nimeä.

Kevin Shattenkirk

28-vuotias puolustaja Kevin Shattenkirk aloitti menneen kauden St. Louisissa, josta mies siirtyi ennen siirtotakarajaa mestaruutta tavoitelleen Washington Capiltalsin takalinjoille.

Shattenkirk omaa vahvan kiekollisen osaamisen, josta kertoo viime kauden 54 tehopistettä. Kiinnostusta markkinoiden ehdotonta kärkipakkia kohtaan on osoittanut muun muassa New York Rangers, joka esimerkiksi ulososti jo ennemmin suuripalkkaisen Dan Girardin sopimuksen. Rangersin ainoana niin sanottuna “hyökkäävänä pakkina” toimii tällä hetkellä Ryan McDonagh, joten Shattenkirkin kiinnityksen myötä joukkue saisi tarvitsemansa eli rutkasti lisää tehoja puolustukseen.

Embed from Getty Images

Karl Alzner

Komeat yhdeksän kautta Capitalsin puolustuksessa ahkeroinut Karl Alzner on markkinoiden toinen mielenkiintoinen puolustajanimi.

Alzner pystyy operoimaan siniviivalla myös hyökkäyspään pelissä eikä ole puolustajaksi mikään kädetön pelaaja, mutta isoimpana apuna NHNHmieheltä löytyy kuitenkin vahva oman pään puolustaminen ja on esimerkiksi alivoimapeliin oiva pelanen.

28 vuotiaan puolustajan kotikaupungin joukkueessa Vancouver Canucksissa on herännyt vahva kiinnostus Alznerin kaltaista profiilipuolustajaa kohtaan. Alznerille olisi Canucksissa tarjolla iso ruutu yhdessä seuran pitkäaikaisen ykköspakin Alexander Edlerin kanssa. Montreal Canadiensia voidaan toki myös pitää yhtenä potentiaalisena kohteena Alznerille nimittäin Montreal menetti pari viikkoa sitten kolme puolustajaansa ja potee tällä hetkellä jonkin asteista ”pakkipulaa”.

Alexander Radulov

Viime vuonna NHL-kaukaloihin neljän vuoden tauon jälkeen ryminällä palannut Alexander Radulov on markkinoiden kuumin hyökkääjänimi. Venäläistaituri iski viime kaudella mukavat 54 pistettä ollen joukkueensa toiseksi paras pistemies.

Kanadalaisseura ei ole palkkakattonsa kanssa tällä hetkellä ihannetilanteessa, eikä seura ole tämän myötä päässyt Radulovin kanssa yhteisymmärrykseen rahapuolen kanssa. Mikäli Montreal ei saa nopealla varoitusajalla rahatilannettaan setvittyä jatkosopimuksen arvoiseen kuntoon, Raduloville riittää kyllä ottajia monesta seurasta. 30 vuotiaan laitahyökkääjän uudeksi osoitteeksi on huhuiltu muun muassa Philadelphia Flyersia, joka muun muassa kauppasi viikko sitten varaustilaisuuden aikana maalitykki Brayden Schennin pois.

Embed from Getty Images

Patrick Marleau

Koko 19 vuotisen NHL-uransa San Jose Sharksissa viilettäneen seuraikoni Patrick Marleaun satu kyseisessä seurassa saattaa tulla päätökseen.

37-vuotiaan kanadalaisen pistetehtailu on viimeisien vuosien aikana laskenut, mutta kokeneen laitahyökkääjän pelisilmä on edelleen sillä tasolla, että mies olisi oiva lisäys esimerkiksi mestariehdokasjoukkueeseen tuomaan kokemusta kevään kovimpia pelejä varten. Marleaun korkea ikä tuo toki omat riskinsä ja on keskusteltu muun muassa siitä, että miten hyvin veteraanihyökkääjä pysyy vauhdissa mukana pelin nopeutuessa jatkuvasti.

San Josen puolelta on pyöritelty myös tilannetta, että Marleaun sijaan Joe Thornton ei jatkaisi seurassa, mutta miehen pysyminen on kuitenkin paljon todennäköisempää. Thornton on toiminut jo pitkään Sharksin hyökkäyspelin moottorina rytmittämällä peliä. Lisäksi Thornton kuuluu edelleen syöttötaitonsa puolesta aivan NHL:n eliittiin.

Justin Williams

Pudotuspelien ratkaisukamppailuiden, ja ennen kaikkea seitsemänsien pelien, erikoismiehenä mainetta niittänyt Justin Williams ei saanut Washingtonista jatkopahvia seuran kiinnittäessä kovalla sopimuksella TJ Oshien, joten 1080 NHL-pelin mies hakee uutta seuraa vapaiden pelaajien markkinoilta.

Williams on ikääntymisestä huolimatta todistanut, että hän on edelleen oiva laituri kärkiketjuihin. Williams on viimeiset neljä kautta takonut tasaisia 40-50 pisteen kausia ja miehen hintalappukin tulee olemaan tehoihin suhteutettuna kohtalaisen edullinen.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.