Scroll Top

Otteluennakko – Suomi kohtaa EHT-turnauksen päätöspelissä Venäjän

Gamblers leijonat

Venäjän EHT-turnauksessa pelataan tänään päätöspäivä. Päivä alkaa Ruotsi ja Tshekin kohtaamisella, jossa Tshekillä on vielä paljon pelissä, koska voittamalla oman ottelunsa se taistelee vielä tosissaan turnauksen voitosta.

Geen ennakossa kuitenkin käydään läpi Venäjän ja Suomen välistä kamppailua. Venäjä on pelannut kotiturnauksessa suhteellisen vakuuttavasti ja joukkueelle on alla kaksi ottelua ja kaksi voittoa. Torstaina joukkue kaatoi Ruotsin maalein 3-1 ja eilen se kaatoi Kanadan numeroin 2-0. Vaikka joukkueen hyökkäyspelaaminen ei ole ollut mitään hirveää ilotulitusta, mutta puolustuspelaaminen on taas toiminut todella hyvin molemmissa otteluissa.

Hyökkääjistä pitää mainita SKA Pietaria edustava Sergei Kalinin, joka on tehnyt  turnauksessa kaksi maalia. Puolustuksessa hyvin on esiintynyt entinen NHL-pakki Vyacheslav Voynov, joka on päässyt hyvän peruspelaamisen ohella myös tehoille.

Embed from Getty Images

Suomi on esiintynyt turnauksessa vähän kaksijakoisesti. Torstain Tshekki pelin Suomi aloitti todella pirteästi ja siirtyikin avauserässä 2-0 johtoon. Heikon päätöserän ansiosta Tshekki pääsi takaisin peliin mukaan ja ratkaisi ottelun lopulta jatkoajalla. Perjantaina Suomi voitti Etelä-Korean maalein 4-1, mutta vaikka numerot ovatkin suhteellisen siedettävät niin kyllä Suomi vei ottelua mielin määrin, josta kertovat myös maalivahtien torjunnat. Karri Rämö torjui vain 12 kertaa ja vastapuolen maalivahti nappasi peräti 52 torjuntaa.

Embed from Getty Images

Suomen joukkueesta, jos nimiä pitää nostaa esiin niin hyökkääjistä Sakari Manninen ansaitsee kiitosta. Mies on pystynyt tekemään maalin kummassakin turnauksen ottelussa ja tuota maalivirettä tarvitaan myös tänään, jotta Venäjä pystytään kaatamaan. Puolustuksesta taas erityismaininnan ansaitsee maajoukkueen ensikertalainen Juuso Riikola, joka on pelannut kummassakin ottelussa ennakkoluulottamasti ja pystyi perjantain kamppailussa saalistamaan tehot 0+2.

Embed from Getty Images

Arvio

Ennakkoon Venäjä lähtee suhteellisen selvänä ennakkosuosikkina, koska joukkue on pelannut turnauksessa huomattavasti paremmin kuin Suomi, jonka lisäksi joukkueella on kotiyleisö takanaan. Mikäli Suomi pystyy pelaamaan yhtä laadukkaasti ensimmäiset 20 minuuttia mitä se pelasi kahdessa ensimmäisessä ottelussa on sillä saumat horjuttaa Venäjää. Suomen pitää myös parantaa alivoimapelaamista, koska torstain ottelussa Tshekki teki kolmesta maalistaan kaksi ylivoimalla, joten tuolla AV pelaamisella ei hyvä heilu illan ottelussa. Suomi tarvitsee myös ehjän 60 minuuttisen, koska sellaista ei tässä turnauksessa ole vielä nähty. Gee luottaa, että Lauri Marjamäki jaa ladattua jätkät sellaiseen hurmostilaan, että niukka yhden maalin voitto Venäjästä irtoaa ja se saattaa riittää turnauksessa, jopa voittoon.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.