Mononen ja Niskanen voittoon Rovaniemen Suomen Cupissa

Rovaniemellä käydään viikonlopun aikana hiihdon Suomen Cupin kilpailuja. Lauantaina ohjelmassa oli väliaikalähtökisat perinteisellä hiihtotavalla. Naisilla matka oli 6 kilometriä ja miehillä 9 kilometriä.

Naisten kisassa oli mukana lähes kaikki maajoukkuehiihtäjät. Ainoastaan Krista Pärmäkoski puuttui lievän flunssan takia. Tasaisen kilpailun voiton vei Hämeenlinnan Hiihtoseuraa edustava Laura Mononen. Hän päihitti toiseksi tulleen Vieremän Koiton Kerttu Niskasen 7,3 sekunnin erolla ja kolmannen sijan napanneen Lempäälän Kisan Aino-Kaisa Saarisen 12,9 sekunnin erolla.

Miesten kisasta puuttuivat ainoastaan Matti Heikkinen ja Lari Lehtonen. Voiton vei odotetusti Vuokatti Ski Team Kainuun Iivo Niskanen jättäen muut yli 25 sekunnin päähän. Toiseksi tullut Jämin Jänteen Ristomatti Hakola jäi Niskasesta 27,5 sekuntia. Kolmas oli Kouvolan Hiihtoseuran Lauri Vuorinen jääden voittajasta 35,1 sekuntia.

Huomenna ohjelmassa on takaa-ajot vapaalla hiihtotavalla.