Cologna ja Östberg takaa-ajojen voittoon Lenzerheidessa – Kolme suomalaista kymmenen joukossa

Gamblers talvilajit

Sveitsin Lenzerheidessa käytiin uudenvuodenpäivänä hiihdon Tour de Skin kolmannet osakilpailut. Ohjelmassa on takaa-ajokilpailut vapaalla hiihtotavalla. Naisilla matka oli 10 kilometriä ja miehillä 15 kilometriä.

Naisten kilpailun voiton vei Norjan Ingvild Flugstad Östberg. Norjalainen pääsi lähtemään kärjestä ja piti sen varmalla hyvällä hiihdolla. Toiseksi tullut maanainen Heidi Weng jäi Östbergistä 27,8 sekuntia. Kolmanneksi tuli Yhdysvaltojen Jessica Diggins jääden voittajasta 1,16,9 minuuttia.

Kisan paras suomalainen oli Krista Pärmäkoski nousten kahdeksannelta sijalta lopulta neljänneksi jääden Östbergistä 1,45,9 minuuttia. Pärmäkoski teki hyvää hiihtoa Kerttu Niskasen kanssa. Niskanen oli lopulta kuudes jääden Pärmäkoskesta vain 0,7 sekuntia. Muista suomalaisista Aino-Kaisa Saarinen oli 19:s, Laura Mononen 21:s ja Anne Kyllönen 36:s.

Miesten kilpailun voiton vei kotiyleisön riemuksi Dario Cologna. Sveitsiläinen lähti toisena lähes samaan aikaan edellä ollut Venäjän Sergei Ustiugovia. Cologna otti heti venäläisen kiinni ja pudotti hänet nopeasti kyydistä. Toisen sijan napannut Ustiugov jäi Colgnasta 17,6 sekuntia. Kolmanneksi tuli Venäjän Aleksander Bolshunov jääden 45,5 sekuntia voittajasta.

Suomalaisista paras oli Iivo Niskanen ollen yhdeksäs. Niskanen oli isossa porukassa, joka taisteli neljännestä sijasta mutta hän porukan viimeiseksi kiritaistelussa. Niskanen jäi Colognasta 51,5 sekuntia. Niskasen lisäksi pisteille pääsi Ristomatti Hakola ollen 18:s. Muista suomalaisista Antti Ojansivu oli 43:s, Kusti Kittilä 59:s, Ari Luusua 63:s ja Martti Jylhä 66:s.

Tour jatkuu välipäivän jälkeen keskiviikkona Oberstdorfissa, Saksassa.