Kläbo ja Falla Drammenin sprinttien voittoon – Pärmäkoski parhaana suomalaisena viides

Hiihdon maailmancupissa käytiin Drammenissa, Norjassa keskiviikkona sprintit perinteisellä hiihtotavalla.

Naisten kilpailun voiton vei sprintticupia johtava Maiken Caspersen Falla. Norjalainen piti finaalissa Venäjän Natalia Nepryaevan kanssa vauhtia ja lopussa Falla oli selkeästi paras. Toiseksi tuli Ruotsin Stina Nilsson jääden Fallasta 1,39 sekuntia ja kolmannen sijan nappasi vahvalla loppukirillään Yhdysvaltojen Jessica Diggins pudottaen Nepryaevan neljänneksi.

Päivän paras suomalainen oli Krista Pärmäkoski, joka pääsi ainoana välieriin. Pärmäkoski pääsi lopulta finaaliin ollen välieränsä toinen. Finaalissa Pärmäkoski ei enää pysynyt kärkinaisten vauhdissa ja oli lopulta viides. Muista suomalaisista Aino-Kaisa Saarinen oli 17:s, Kerttu Niskanen 18:s, Anne Kyllönen 31:s, Leena Nurmi 39:s ja Mona-Liisa Nousiainen 44:s.

Kläbo ykkönen miehissä, suomalaiset eivät päässeet välieriin

Miesten kilpailu oli Norjan hallintaa, sillä finaalissa oli peräti viisi norjalaista. Voiton vei tuttu mies Johannes Kläbo, joka piti Venäjän Alexander Bolshunovin kanssa kovaa vauhtia. Loppusuoralla Kläbo ei antanut mahdollisuuksia vieden ykkössijan. Toiseksi tuli Kläbon maanmies Eirik Brandsdal jääden reilun sekunnin ja lopussa hyytynyt Bolshunov oli lopulta kolmas.

Suomalaismiehistä kukaan ei päässyt välieriin. Paras oli Ristomatti Hakola, joka oli lopputuloksissa 13:s. Muista suomalaisista Anssi Pentsinen oli 16:s, Lauri Vuorinen 30:s, Toni Ketelä 38:s, Martti Jylhä 39:s ja Juuso Haarala 55:s.

Seuraavat kisat käydään viikonloppuna Holmenkollenissa, Norjassa.