Classic ja TPS ottivat yhteen, Singaporessa!

Salibandyliigan hallitseva mestari Classic teki historiaa lyödessään tänään kotiottelussaan TPS:n 9-6. Ainutlaatuista ei ollut ennakkosuosikin voitto vaan se, että Singaporen Our Tampines Hubissa pelattu mittelö oli ensimmäinen kerta, kun Salibandyliigan pisteistä pelattiin Suomen ulkopuolella.

Jo alkuviikosta Singaporeen saapuneet Classicin ja TPS:n liigajoukkueet olivat ehtineet markkinoida salibandya muun muassa harjoittelemalla Singaporen maajoukkueen sekä yli 50 paikallisen koulun oppilaiden kanssa. Vierailuun Singapore Sports Institutessa kuului muun muassa salibandypelaajien 3D-mallinnusprojekti.

Lauantain liigaottelu alkoi Suomen Singaporen-suurlähettiläs Paula Parviaisen alkusanoilla ja kuului Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä juhlistaneeseen tapahtumakokonaisuuteen. Ottelun erätaukojuhlallisuuksiin kuuluivat myös Singaporen opetusministeriön onnentoivotukset 100-vuotiaalle Suomelle sekä tapahtuman yhteistyökumppanien tekemät yhteensä 35 000 Singaporen dollarin suuruiset lahjoitukset Singaporen salibandyn kehittämiseen.

Itse ottelussa Classic karkasi yhdeksässä minuutissa neljän maalin johtoon, jonka TPS toisen erän lopulla kuroi parhaimmillaan tilanteeksi 7-5 ja neljä minuuttia ennen loppusummeria lukemiksi 8-6. TPS:n sveitsiläisvahvistus Yannick Jauninille tuomittu viiden minuutin rangaistus kuitenkin katkaisi turkulaisten kirin, ja ylivoimalla Sami Johansson sivalsi loppunumeroiksi 9-6.

Historiallisen ottelun tehomiehiä olivat Classicin ykkösketjun Sami Johansson (2+2), Eemeli Salin (2+1) ja Joonas Pylsy (1+2) sekä TPS:n Juho Sorri saldolla 3+1 ja Olli Kinnunen lukemilla 2+1.

– Loistava startti saatiin ja siihen muutama maali eteen ja kyllä on mukava pelata tällaisen yleisön edessä, jotka jaksoivat hyvin kannustaa, Classicin Joonas Pylsy ihasteli joka tilanteeseen äänekkäästi reagoinutta 1657-päistä katsomoa.
– Oli kyllä yksi unohtumattomimmista peleistä tulla tänne pelaamaan.

TPS:n Juho Sorri oli ymmärrettävästi pettyneempi päivän peliin.
– Ei voi olla tietenkään tyytyväinen olla kun liigapisteistä pelataan. Ollut vähän vaikea alkukausi henkilökohtaisesti itsellä, joten oli hienoa, että kaikesta huolimatta ketjulla kulki.

Ottelun päätyttyä Classicin ja TPS:n pelaajat saivat urakoida kentällä vielä mieluisan tunnin jakamassa nimikirjoituksia ja poseeraamassa fanikuvissa katsojien kanssa.