Jämin Jänne ja Ikaalisten Urheilijat parisprinttien Suomen mestareiksi

Vantaalla ratkotaan viikonlopun aikana kauden ensimmäisen SM-mitalit. Perjantaina ohjelmassa oli parisprintit vapaalla hiihtotavalla.

Naisten mestaruuden vei Ikaalisten Urheilijat joukkueella Maaret Pajunoja ja Krista Pärmäkoski. Kilpailu ratkesi ankkuriosuudella, jossa Pärmäkoski otti lähes yhdeksän sekuntia edellä lähteneen Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllösen kiinni ja pudotti viimeisessä lyhyessä nousussa hänet ja Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Monosen kyydistään. Hopea meni Kainuulle Kyllösen päihitettyä loppukiritaistelussa Monosen. Kainuun Hiihtoseura jäi Ikaalisten Urheilijasta 4,64 sekuntia. Pronssia saanut Hämeenlinna jäi voittajasta 4,70 sekuntia.

Miehissä mestaruus meni Jämin Jänteelle joukkueella Antti Ojansivu ja Ristomatti Hakola. Kisa ratkesi ankkuriosuudella Hakolan karattua viimeisessä nousussa muilta kärkiryhmässä. Tämä oli seuran ensimmäinen mestaruus pariviestissä. Toiseksi tuli Vantaan Hiihtoseura, jonka ankkuri Anssi Pentsinen kukisti maalisuoralla Vuokatti Ski Team Kainuun Martti Jylhän. Pronssi meni Vuokatille. Vantaa jäi Jämistä 3,04 sekuntia ja Vuokatin eroksi tuli 3,56 sekuntia.

Huomenna ohjelmassa on väliaikalähtökilpailut.