Kalla ja Kläbo yhdistelmäkisojen voittoon – Pärmäkoski ja Niskanen parhaina suomalaisina seitsemänsiä

Norjan Lillehammerissa käytiin sunnuntaina hiihdon maailmancupissa yhdistelmäkilpailut.

Naisissa voiton vei Ruotsin Charlotte Kalla. Ruotsalainen karkasi Norjan Heidi Wengin kanssa muista jo perinteisellä osuudella. Lopulta Kalla pudotti myös Wengin kyydistään vapaalla viimeisen kierroksen alussa. Toiseksi tullut Weng jäi Kallasta lopulta lähes 20 sekuntia. Kolmannen sijan nappasi Norjan Ragnhild Haga.

Eilisen tapaan paras suomalainen oli Krista Pärmäkoski ollen seitsemäs. Pärmäkoski oli viimeiseen kierrokseen asti mukana taistelemassa neljännestä sijasta, mutta hyytyi lopussa. Muista suomalaisista Kerttu Niskanen oli 17, Laura Mononen 19, Anne Kyllönen 22, Aino-Kaisa Saarinen 26 ja Johanna Matintalo 48.

Miehissä Norja otti peräti neloisvoiton. Alkukautta dominoinut Johannes Kläbo jatkoi hurjaa virettään vieden jälleen voiton peitoten loppukirissä Martin Johnsrud Sundbyn 1,3 sekunnilla. Kolmanneksi tullut Hans Christer Holund jääden voittajasta vain 6,8 sekuntia.

Suomalaisista paras oli Iivo Niskanen ollen Pärmäkosken tavoin seitsemäs. Niskanen oli lähes koko kisan ajan kärkiporukassa. Hän jäi lopulta Kläbosta 16,2 sekuntia. Muista suomalaisista Antti Ojansivu oli 35, Lari Lehtonen 43 ja Kusti Kittilä ja Matti Heikkinen keskeyttivät.

Kausi jatkuu ensi viikonloppuna Davosissa, Sveitsissä.