Nilsson ja Ustiugov voittivat Oberstdorfissa – Pärmäkoski ja Heikkinen jälleen parhaimmat suomalaiset

Tour de Ski jatkui välipäivän jälkeen Oberstdorfissa, Saksassa. Ohjelmassa oli yhdistelmäkilpailut. Naisilla matka oli 10 kilometriä (5 km+ 5 km) ja miehillä 20 kilometriä (10 km+ 10 km).

Naisten kilpailu oli yllättäen hidasvauhtinen ja ratkaisut nähtiin vasta lopussa. Voiton vei lopulta sprintterinä paremmin tunnettu Ruotsin Stina Nilsson. Hän peittosi USA:n Jessica Digginsin vain 0,2 sekunnin erolla. Kolmanneksi tuli Norjan Heidi Weng. Tourin kokonaistilanteen kärjessä ollut Ingvild Flugstad Östbergillä oli epäonnea viimeisessä nousussa kun sauva katkesi, jonka myötä hän jäi sijalle 13 ja putosi kokonaistilanteessa kolmanneksi. Tourin kärkeen nousi Nilsson neljän sekunnin erolla Wengiin.

Suomalaisittain kilpailu meni kohtuu hyvin. Krista Pärmäkoski oli jälleen kerran parhaana sijalla seitsemän. Muista suomalaisista Anne Kyllönen oli yhdeksäs, Kerttu Niskanen 12, Laura Mononen 21 ja Aino-Kaisa Saarinen 25. Tourin kokonaistilanteessa Pärmäkoski jatkaa neljäntenä 38,7 sekunnin erolla kärjestä. Kyllönen nousi kahdeksanneksi, Mononen on yhdeksäntenä, Niskanen 16 ja Saarinen 27.

Myös miesten kilpailussa nähtiin ratkaisut loppukirissä. Voiton vei jälleen kerran ”Venäjän Petter Northug” Sergei Ustiugov. Toiseksi tullut Martin Johnsrud Sundby jäi vain 0,6 sekuntia ja kolmas oli Sveitsin Dario Cologna. Ustiugov johtaa myös Tourin kokonaistilannetta ennen Sundbytä. Kolmantena on Kisan vapaan hiihtotavan osuudella nähtiin erikoinen tilanne, kun kärkikaksikko Sundby ja Matti Heikkinen menivät väärää reittiä. Huomasivat virheensä nopeasti, mutta tippuivat siinä vaiheessa letkan peräpäähän.

Suomalaisittain kilpailu oli hankala. Heikkinen oli parhaana Pärmäkosken tapaan seitsemäs. Heikkisen ohella myös Perttu Hyvärisellä oli ohjelmaa kisan aikana. Hän kaatui kisan alussa ensimmäisessä laskussa ja meinasi kaataa Heikkisen samalla. Hyvärinen sai itsensä nostettua lopulta pisteille ollen 29.

Huomenna Tourilla ohjelmassa on takaa-ajokilpailut vapaalla hiihtotavalla.