Scroll Top

SM-liiga – SaiPa hankki Slovakian maajoukkuepuolustajan

Saipa

SM-liigassa pelaava SaiPa julkisti tänään kaksi uutta pelaajasopimusta. Puolustukseen seura hankki slovakialaisen Mario Grmanin ja hyökkäykseen saapui venäläinen Jaroslav Aleksejev. Molempien pelaajien sopimukset ovat 1+1 vuotisia, mutta Aleksejevin sopimukseen sisältyy koeaika.

22-vuotias Mario Grman omaa hyvät raamit ( pituus 185 cm ja paino 89 kg), joten miehestä on varmasti paljon iloa joukkueen puolustuksessa. Lisäksi hän on rightin pakki, joita ei joukkueessa ole ikinä liikaa. Viime kauden mies pelasi KHL:ssä Slovan Bratislavan riveissä, jossa syntyi 54 otteluun tehot 4+4. Mies sai joukkueessa todella paljon vastuuta ja oli peliajassa mitattuna joukkueen top neljä puolustaja.

Embed from Getty Images

Nuoresta iästään huolimatta hän on ollut viime vuodet Slovakian maajoukkueen vakiokasvo ja hän oli pelaamassa joukkueen mukana 2018 MM-kisoissa. Grman on Slovakien joukkueessa myös tänä keväänä, mutta pieni loukkaantuminen esti miehen pelaamisen koti MM-kisoissa.

SaiPan urheilujohtaja Antti Tuomenoksa kertoi, että Grman on pelannut enemmän puolustavassa roolissa, mutta miehellä kykyjä ja osaamista myös hyökkäävämpään peliin.

SaiPalle Mario kertoi mietteitään kotikaupungistaan Topoľčanysta.

 Olen innoissani tästä hyvästä mahdollisuudesta tulla Liigaan ja SaiPaan. En tiennyt Liigasta paljoakaan, mutta pari tuttua pelaa Suomessa. Kärppien Michal Kristof kehui sarjaa hyväksi ja nopeaksi.

–  Nuorempana pelasin enemmän puolustavassa roolissa, mutta nyt viime kaudella sain valmennukselta vastuuta osallistua myös hyökkäyksien tukemiseen. Vaikka joukkueen kausi oli huono ja voitimme vähän, henkilökohtaisesti kehityin pelaajana paljon mies kertoi SaiPan tiedotteessa.

Embed from Getty Images

SaiPan toinen hankinta 20 -vuotias venäläishyökkääjä Jaroslav Aleksejev saapuu seuraan Pohjois-Amerikasta. Nuorukainen on pelannut kolme viime kautta Kanadan junioriliiga QMJHL:ssä. Aleksejev on Gasovik Tjumenin kasvatti ja pelannut lmyös Moskovan Dynamon junioriorganisaatiossa. Lisäksi hän on pelannut kahdesti alle 18 -vuotiaiden MM-kisoissa

Tuomenoksa luonnehtii nuorta venäläishyökkääjää erittäin mielenkiintoiseksi lupaukseksi.

 Hyvä nähdä nyt try-outin kautta onko Jaroslav valmis miesten peleihin. Hänen vahvuuksiaan ovat ehdottomasti liike ja kiekollinen pelaaminen Tuomenoksa kommentoi seuran tiedotteessa.

Embed from Getty Images

Lisäksi SaiPa kertoi, että se on sopinut NHL-seura Nashville Predatorsin kanssa, että Predatorsin sopimusmaalivahti Niclas Westerholm jatkaa SaiPassa myös tulevalla kaudella.

–   Nashville on ollut todella tyytyväinen Niclaksen kehitykseen ja he näkevät, että Niken uran kannalta paras vaihtoehto on pelata Lappeenrannassa tulevalla kaudella, SaiPan toimitusjohtaja Jussi Markkanen kommentoi.

Viime kaudella Westerholm väläytteli lupaavia otteita SaiPan maalilla. Yhteensä hän pelasi 15 ottelua torjuntaprosentilla 90,7.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.