Scroll Top

Liigassamme linjalla: Atte Pentikäiselle kolmen ottelun pelikielto

Sampo Liusjärvi osoitti taas, kuinka kohtuupalkkaisessa suojatyöpaikassa voi räjäyttää sosiaalisen median pienessä maistissa perjantai-iltana. Kerta toisensa jälkeen perusteluissa itsenä pussiin puhuva hämeenlinnalainen osoitti taas ylivertaisuutensa.

Blues-Ilves-ottelussa ajassa 13:16 Bluesin puolustusalueella Atte Pentikäisen ja Robert Rooban luistelulinjat kohtaavat ja Pentikäinen näyttää ottavan normaalin pelitilanteen mukaisen kontaktin kiekottomaan pelaajaan. Rooba ottaa kuitenkin Pentikäisen poikittaisen omalla poikittaisella mailalla kiinni ja Pentikäisen mailan liukuu Rooban mailasta sillä seurauksella, että Pentikäisen takakäsi osuu Roobaa leukaan. Rooba heittäytyy jäihin ja ilmeisemmin tässä tilanteessa vielä lyö leukansa jäähän. Kontakti tapahtuu kävelyvauhtia, mutta Rooba tarvitsee kaksi joukkuekaveria päästäkseen vaihtoon ja pukukoppiin. Tilanne näyttää 2 minuutin arvoiselta, mutta Boman viheltää ilvesläiselle 5+20 minuuttia päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Seuraavana päivänä tapaus löytyi toki Liusjärven pöydältä ja soppa oli valmis. Tässä perustelut, millä Pentikäiselle langetettiin kolmen ottelun pelikielto:

Pelikiellon pituutta harkittaessa olen katsonut, ettei teossa ole kyse tahallisesta päähän kohdistuvasta iskusta vaan kyse on Pentikäisen lausumassaan kuvaamasta blokkaamisyrityksestä. Katson kuitenkin, että Pentikäinen pelaa tilanteen huolimattomasti ja kohottaa tilanteessa kätensä tarpeettomasti kohti Rooban ylävartaloa ja osuu pelihanskallaan kiekotonta Roobaa päähän.

Kontaktissa Rooban päähän kohdistuva kontakti on suhteellisen vähäinen, jos sitä verrataan esimerkiksi tyypillisen taklauksen aiheuttaman iskun voimakkuuteen. Kontakti kuitenkin aiheuttaa Rooban loukkaantumisen. En anna rangaistusharkinnassa painoarvoa kontaktin vähäiselle voimakkuudelle, vaan näkemykseni mukaan tästä tilanteesta määrättävän rangaistuksen tulee olla samaa tasoa muiden päähän kohdistuvista taklauksista määrättyjen pelikieltojen kanssa, joissa taklattu pelaaja on loukkaantunut.

”Tästä tilanteesta määrättävän rangaistuksen tulee olla samaa tasoa muiden päähän kohdistuvista taklauksista määrättyjen pelikieltojen kanssa.” on mielenkiintoinen lause. Kuitenkin edellisen kerran kun päähän kohdistuneesta taklauksesta annettiin pelikieltoa, oli kohteena Ilveksen Mikko Kukkonen. Markus Kankaanperä latasi Kukkosta Ilveksen puolustusalueella suoraan päähän, kontaktoimatta mitään muuta osuutta pelaajan kropasta. Tästä rangaistuksena oli yksi ottelu.

Pentikäisen törkytaklaus löytyy täältä: RUUTU.FI

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.