Scroll Top

NHL – Aleksander Barkov rikkoi suomalaisittain kovana pidetyn rajapyykin

Floridassa pelaava Aleksander Barkov rikkoi viime yönä kovana pidetyn rajapyykin. Suomalaishyökkääjä syötti kaksi maalia Ottawa Senatorsia vastaan nousten samalla 90 tehopisteeseen runkosarjassa. Ottawaa vastaan tehtyjen pisteiden ansiosta Barkovin runkosarjan tehot nousivat 90 tehopisteen (34+56). Miehestä tuli samalla neljäs suomalaispelaaja, joka on tehnyt vähintään 90 tehopistettä runkosarjassa. Ennen Barkovia suomalaisista  90 tehopisteen kausia ovat pelanneet Jari Kurri (kahdeksan kertaa), Teemu Selänne (kuusi kertaa) ja Olli Jokinen (kerran).

Embed from Getty Images

Barkov on vasta Florida Panthersin seurahistorian kolmas pelaaja, joka on rikkonut 90 pisteen rajan. Tamperelaisen lisäksi klubiin kuuluvat Pavel Bure ja Olli Jokinen. Barkovilla on matkaa Buren seuraennätykseen (58+36=94) neljä pistettä, joten Barkovilla on mahdollisuus rikkoa kyseinen seuraennätys, sillä Floridalla on vielä runkosarjassa neljä ottelua pelaamatta.

Floridan suomalaistähden saavutuksen arvoa nostaa se, että edellisen kerran suomalaispelaaja on rikkonut 90 pisteen rajan 12 vuotta sitten kaudella 2006-2007, kun Olli Jokinen ja Teemu Selännen rikkoivat kyseisen rajanpyykin. Jokinen pelasi kyseisellä kaudella myös Floridan paidassa tehden tehot 39+52 ja Selänne puolestaan nakutti Anaheimin riveissä tehot 48+46.

Embed from Getty Images

Tällä kaudella myös Coloradossa pelaavalla Mikko Rantasella on myös mahdollisuus rikkoa kyseinen 90 pisteen raja, sillä miehen tehot ovat tällä hetkellä 31+56 eli 87 pistettä. Toki Rantasen pitää päästä pelaamaan, koska mies on ollut muutamia pelejä sivussa loukkaantumisen takia. Coloradolla on vielä viisi ottelua jäljellä, joten Rantasella on onnistuessaan hyvät saumat päästä kyseiseen pistemäärään.

Embed from Getty Images

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.