Fourcaden voittoputki katkesi Oberhofissa – Eberhard pikakilpailun voittoon

Ampumahiihdon maailmancupkausi jatkui joulutauon jälkeen Saksassa, Oberhofissa, joka on yksi perinteisimmistä kisapaikoista. Torstaina ohjelmassa oli miesten pikakilpailu.

Kilpailussa tuli paljon ohilaukauksia ja sen myötä tulokset oli kärjen osalta yllätyksellinen. Voiton vei Julian Eberhard. Itävaltalainen otti uransa toisen osakilpailuvoittonsa yhdellä ohilaukauksella, joka tuli makuupaikalta. Toiseksi tullut Michal Slesingr jäi myös yhdellä sakolla Eberhardista 10,8 sekuntia. Kolmas oli Italian Dominik Windisch.

Maailmancupia selkeästi hallinut Ranskan Martin Fourcade jäi ensimmäistä kertaa tällä kaudella kärkikolmikon ulkopuolelle ja hänen viiden kilpailun voittoputki katkesi samalla. Fourcade jäi kolmella ohilaukauksellaan kisan kahdeksanneksi.

Suomalaisten osalta kilpailu oli enemmän kokemuksen hakua kun kauden aikana mc-pisteille päässeet Olli Hiidensalo ja Tuomas Grönman eivät olleet mukana. Nuoresta kolmikosta paras oli nuorin vasta 19-vuotias Tuukka Invenius, jolle tämä oli uran ensimmäinen mc-kisa. Invenius oli yhdellä sakolla kilpailun 82. Sami Orpana jäi sijalle 91 ja Mikko Loukkaanhuhta 99.

Huomenna ohjelmassa on naisten pikakilpailu.