Scroll Top

BANDYLIIGA: Uuteen vuoteen lähdetään Kamppareiden johdossa

Bandyliigan logo bandy jääpalloliigan logo

Suomen Cupin finaali Veiterä vs. JPS ja kuusi muuta Bandyliigan ottelua. Uuteen vuoteen lähdetään Kamppareiden johdossa.

Lauantaina ratkaistaan Suomen Cupin voitto kun Veiterä saa vastaansa JPS:n. Joukkueet eivät ole kohdanneet tällä kaudella. Kumpikin joukkue hakee vielä parasta peliään, mutta odotettavissa on tasainen ottelu. Molemmat pelaavat fyysistä jääpalloa, pienillä eroilla mennään. Bandyliigassa Veiterä on kotonaan viidestä ottelusta voittanut kaksi ja JPS kahdeksasta vieraspelistä voittanut viisi. JPS on perjantaina lepovuorossa.

Molemmat joukkueet ovat kerran voittaneet Suomen cupin

Pelipäivien vähyydestä johtuen ottelu on samalla kertaa myös Bandyliigan ottelu. Tasan päättyessä tulos jää voimaan Bandyliigaan mutta Cupin voitosta pelataan jatkoaika ja tarvittaessa lyödään rangaistuslyönnit.

JPS:n kapteeni Mikko Rytkönen vie joukkueensa toisen kerran peräkkäin SC:n finaaliin, kuva Pekka Huovila.

”Ryden” haastattelu:

– millaisin odotuksin lähdet Suomen Cupin finaaliin?

Voittoa lähdemme hakemaan. Toivottavasti sää hiukan lauhtuu, jolloin pelin taso paranisi. Odotan hyvää peliä, toivottavasti yleisöä tulee mukavasti paikalle.

– oletko tyytyväinen JPS:n ja omaan pelaamiseen?

Välillä on ollut heikompia otteluja mutta myös hyviä. Aina voimme parantaa. Olen tällä kaudella pelannut eri pelipaikkoja, kausi mennyt ok.

– JPS on vieraspeleissä ollut hyvä, onko siihen jotkin syytä?

Ehkä lähdemme niihin pelaamaan puolustusvoittoisemmin ja saamme luotua parempia vastahyökkäyksiä.

– JPS:n joukkueessa on neljä veljesparia, 19 v MM joukkueeseen valittiin tällä kaudella itsensä läpi lyöneet Riku ja Saku Hämäläinen – millaisista pelaajista on kyse?

Loistavia JPS:n juniorimyllyn läpikäyneitä nuoria – I-luokkaa. Kehityskäyrä on edelleen nousussa, odotan heidän menestyvän hyvin ja jo nyt on takana hyvä kausi edustusjoukkueessa.

– Miltä tämän päivän Veiterä vaikuttaa?

Olen nähnyt Suomen Cupissa jonkin verran Veiterän pelaamista. Hyvä joukkue, useita hyviä pelaajia kuten Hauskan veljekset ja Aleksi Seppänen. Uusi valmentaja tuonut joukkueeseen venäläistyyppistä pelaamista.

Bandyliigassa perjantaina pelataan tulosveto-ottelu Botnia vs. Narukerä. Botnian ote on terävöitynyt sarjan edetessä, tästä on hyvä osoituksena pisteen hakeminen Porvoosta ennen vuoden vaihdetta. Jimi Heinonen & Tero Määttälä, libero Vilppu Huovila ja Mv Juuso Tervonen ovat pelaajia, joita kannattaa seurata. Tomi Mustonen on viimeistellyt lähes puolet Narukerän maaleista (15), mutta tarvitsee rinnalleen muita vastuunkantajia. Loukkaantumiset ovat sotkenee porilaisten peliä, mikä kuitenkin ajoittain on kulkenut hyvin. Botnia on suosikki kuten myös Veiterä joka saa vastaansa HIFK:n. Jos Veiterän peli on ollut vuoristorataa, niin samaa ei voi sanoa kilpipaidoista. Joukkue on viimeistellyt vain kaksi maalia per ottelu, joten ei ole ihme, että joukkue majailee jumbona sarjassa. Aikaahan tässä on mutta ei loputtomiin.

Bandyliigan logo bandy jääpalloliigan logo

Lauantaina Akilles saa vastaansa tulosveto-ottelussa WP 35:n. Lauantaina mitataan myös Botnian nykykunto, kun vastaan asettuu Kampparit pistepörssin kärjen Juho Liukkosen johdolla. Narukerällä on katkaistavana ennen viikonlopun otteluja muodostunut viiden ottelun tappioputki. Häntäpäässä onkin tärkeä viikonloppu. Porissa Narukerä kohtaa OLS:n. Sunnuntaina HIFK kohtaa Helsingissä OLS:n, joten peräpään tilanne jatkopelien osalta alkaa muotoutumaan.

Sääennuste perjantain osalta näyttää varsin kylmää mutta sää alkaa lauhtumaan lännestä päin lauantaina.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.