Scroll Top

Superpesis ennakko – Kitee isännöi Oulua äärettömän tärkeässä ottelussa

Superpesis Pesäpallo Pesis

Miesten Superpesiksessä pelataan tänään yksi ottelu, kun Kitee isännöi itärajan reissulla olevaa Oulua. Molemmat joukkueet olivat tulessa myös eilen, kun Kitee hävisi kotonaan Kouvolalle ja Oulu puolestaan haki vierasvoiton vahvasti viime aikoina pelanneelta Imatralta. Ottelu on molemmille joukkueille äärettömän tärkeä, koska niin kotijoukkue Kitee kuin vierailija Oulu ovat vaarassa joutua karsimaan vielä sarjapaikastaan niin tasaista sijoilla 8-14 tällä hetkellä on.

Ennakkoasetelmat

Kitee

Kitee on kauden aikana ollut kohtalainen kotijoukkue ja kolmesta viime kotipelistään se on voittanut kaksi. Hyvänä esimerkkinä viime viikko, jolloin Kitee otti kolmen pisteen voitot niin Seinäjoesta kuin Joensuusta. Eilen joukkue hävisi Kouvolalle, mutta Kitee oli ottelussa silti hyvin mukana. Joukkue oli jo voittamassa avausjaksoa, kun Kouvola oli viimeisessä vuoroparissa palon päässä jakso tappiosta, mutta Juho Hacklinin läpilyönti muutti kaiken ja Kouvola otti lopulta jakson voiton. Läpilyönti vei kotijoukkueelta puhdin, joka näkyi myös toisella jaksolla.

Kiteen ulkopeli on toiminut kauden aikana todella hyvin, mutta sisäpelissä on joukkueen suurimmat ongelmat. Tilannetta joukkue saa luotua ihan mukavasti, mutta kotiutusosasto on joukkueella turhan kapea. Joukkueelta puuttuu lyöjäjokeri ja numerolla pelaavista pelaajista lukkari Joni Tervo on lyönyt eniten juoksuja yhteensä 30. Etenijä puolella parasta antia on ollut Simo Rahunen, joka on tuonut 21 juoksua, mutta tuolla määrällä mies on vasta etenijätilaston 36.

Vaikka joukkueen sisäpeli onkin heikkoa niin hyvän ulkopelin ansiosta joukkue taistelee ottelussa kuin ottelussa voitosta. Kotona joukkue on päästänyt viime otteluissa kolmesta seitsemään juoksua. Mikäli joukkue saa pidettyä Oulun samoissa lukemissa on Kiteellä hyvät saumat ottaa jälleen kotivoitto taskuun.

Kuva: Wkimedia Commons, Mädsen

Oulu

Oulun kausi on ollut ennakko odotuksiin nähden todella heikko. Kesäkuussa joukkue joutui vaihtamaan lukkaria, kun Hannu Huuskonen rupesi kärsimään pahasta lautaskammosta ja Matti Korhonen astui tilalle. Joukkueen ulkopeli on muutenkin ollut todella heikkoa lukkari ongelmien lisäksi, joten pisteitä on ollut vaikea saada. Eilen joukkue otti tärkeän voiton Imatrasta ja nousi samalla sarjan hänniltä ja putoajan paikalta sijalle 12.

Tämän kauden joukkue on sisäpelin osalta tasaisen leveä ja vastuuta on kasattu useammalle pelaajalle. Lyönti puolella eilen tärkeässä roolissa oli Marko Pelkonen, joka on ollut joukkueen pääkotiuttaja tämän kauden otteluissa.  Lukkarin hommia hoitava Matti Korhonen on myös lyönyt hyvin juoksuja kauden aikana, mutta eilen Matin veli Antti oli iskussa lyöden puolet joukkueen juoksuista. Etenijä puolella kärki on toiminut välillä kiitettävästi. Tapani Piri on tuonut joukkueesta eniten juoksuja yhteensä 35 ja myös eilen mies toi kaksi joukkueen kuudesta juoksusta.

Kuva: Wkimedia Commons, Mädsen

Arvio

Tärkeä ja tasainen ottelu luvassa, jossa sää voi näytellä suurta roolia ja vähentää sitä kautta juoksujen määrää. Oulu sai itseluottamusta eilisestä voitosta, joten joukkue lähtee hyvästä tilanteesta illan otteluun. Siitä huolimatta, että Oulu eilen voitti niin Gee veikkaa Kiteelle kotivoittoa niin kovia joukkueita Kitee on kotona viime aikoina voittanut. Lisäksi sää suosii ehkä enemmän kotijoukkuetta kuin vieraita, koska Kiteen sisäpeli on ollut koko kauden todella heikkoa, joten alhainen juoksumäärä sopii joukkueelle varsin hyvin.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.