Salpausselän lauantain tapahtumat

Salpausselällä kisattiin tänään hiihdossa ja yhdistetyssä. Illalla piti kisata mäkihypyn joukkuekisa, mutta se jouduttiin perumaan liian kovan tuulen takia.

Hiihdossa kisattiin vapaan sprintit. Kisat menivät tutusti Norjan komennossa. Naisten kisan voitti Maiken Caspersen Falla, joka johtaa sprintticupia. Jessica Diggins onnistui murtamaan norjalaisten rintaman ollen toinen ja Heidi Weng oli kolmas. Miehissä Norja nappasi kuudesta finaalipaikasta peräti viisi ja otti kolmoisvoiton. Kisan voitti vei hieman yllättäen Emil Iversen ennen Finn Hågen Kroghia ja kolmanneksi tuli Petter Northug. Miesten finaalin ainut ei-norjalainen Federico Pellegrino oli neljäs.

Yhdistetyssä käytiin harvemmin kisattava joukkuesprintti, jossa joukkueessa on kaksi urheilijaa ja kilpailumuoto on sellainen, että molemmat hyppäävät mäkiosuudella kerran ja hiihto-osuudella molemmat hiihtävät vuorotellen 1,5km lenkkiä viisi kertaa kuten hiihdossa parisprinttiä, jolloin molempien hiihtomatka on 7,5km ja koko kisassa yhteensä 15km.

Itse kisassa ei puuttunut tälläkään kertaa draamaa. Viimeiselle kierrokselle lähdettiin Saksan ja Norjan ykkösjoukkueiden taistellessa voitossa, mutta Jarl Magnus Riiber loukkaantui(olkapää meni sijoiltaan) viimeisen kierroksen alussa ja joutui keskeyttämään. Saksan ykkösjoukkue voitti kisan Johannes Rydzek/Fabian Riessle kaksikolla. Itävallan ykkösjoukkue oli toinen (Lukas Klapfer – Bernhard Gruber) ja Itävallan kakkosjoukkue oli kolmas(Franz-Josef Rehrl – Philipp Orter). Hiihdossa Anne Kyllönen oli ainut suomalainen joka pääsi välieriin. Kyllösen loppusijoitus oli 11. Miehissä kukaan ei päässyt välieriin, vaikka Martti Jylhä voitti karsinnan. Jylhä oli parhaana suomalaisena sijalla 13. Kisasta jäi parhaiten Matias Strandvallin haastattelu, jossa haukkui kunnolla Johan Ediniä joka repi häntä ennen isoa kolarisumaa johon molemmat joutuivat. Yhdistetyssä Suomen ykkösjoukkue oli 10 Jussi Salo/Matti Herola parilla ja kakkosjoukkue oli 11 Leevi Mutru/Mikke Leinonen parilla.

Sunnuntaina kisataan vielä hiihdossa yhdistelmäkisat sekä mäkihypyssä ja yhdistetyssä henkilökohtaiset kisat.