Scroll Top

Koripallo ennakko – Susijengi kohtaa EM-parketilla Puolan

Susijengi palaa tänään parketille eilisen Slovenia tappion jälkeen ja kohtaa iltaottelussa Puolan. Puola on pelannut Suomen ohella kaksi ottelua ja voittanut niistä yhden ja hävinnyt yhden, joten ottelulla on jatkopaikan kannalta todella isot panokset. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran 2015 EM-kisoissa ja silloin Puola oli selvästi Suomea parempi pistein 78-65.

Ennakkoasetelmat

Suomi

Susijengi kärsi eilen illalla kirvelevän 78-81 tappion Sloveniaa vastaan. Vaikka Suomi ottelun hävisikin niin pelissä oli paljon myös hyvää ja varsinkin toinen jakso oli joukkueelta todella vahva. Suomi sai ottelussa myös jobinpostia, kun joukkueen paras pistemies ja tulevaisuuden NBA -tähti Lauri Markkanen loukkaantui aivan ottelun lopussa. Markkanen satutti jalkansa eikä miestä nähty sunnuntaiaamuna joukkueen aamuharjoituksissa, joten miehen pelaaminen illan ottelussa on hyvin epävarmaa.

Embed from Getty Images

Suomi on esiintynyt EM-turnauksessa todella pirteästi vaikka joukkueen pelaaminen onkin ailahdellut otteluiden sisällä. Eilisessä Slovenia kamppailussa Suomi sai hyökkäyspelaamisen kulkemaan huomattavasti paremmin kuin torstain Ranska ottelussa. Varsinkin kolmoset upposivat todella kovalla prosentilla sisään, koska 32 kolmenpisteen yrityksestä peräti 14 upposi korirenkaan läpi.

Puolustuspelaamisessa Suomella oli eilen haasteita ja varsinkin isot korin lähellä pelaavat pelaajat ovat tuottaneet Suomelle suuria vaikeuksia puolustuksessa. Suomi sai eilisessä ottelussa muutettua puolustuspelaamista tauolla ja toinen jakso oli Susijengiltä huomattavasti parempaa tekemistä niin puolustus kuin hyökkäyspäässä. Vanha koripallo termi pätee myös tämän illan ottelussa eli, jos puolustat hyvin niin hyökkäät myös hyvin.

Embed from Getty Images

 

Puola

Puola aloitti kisat tapiolla Slovenialle, mutta eilen joukkue otti selvän 91-61 voiton lohkon heittopussiksi povatusta Islannista. Joukkueen hyökkäyspeli on toiminut kahdessa ensimmäisessä ottelussa todella hyvin ja joukkue on tehnyt molemmissa otteluissa yli 80 pistettä. Pituudeltaan Puolan joukkue on Suomen tasoa, mutta yksi iso korinaluspelaaja joukkueesta löytyy nimittäin 216 senttinen Przemyslaw Karnowski, joka on pelannut viime vuodet Yhdysvaltain yliopistosarja NCAA:ssa.

Embed from Getty Images

Puolan tärkein pelaaja tässä turnauksessa on ollut takamies Mateusz Ponitka, Mies on pelannut kahdessa ensimmäisessä ottelussa todella hyvällä tasolla ja tehnyt pisteitä 15 pisteen keskiarvolla, jonka lisäksi hän ottaa todella paljon levypalloja (11 per/ottelu). Joukkueessa on myös todella hyvä pelintekijä amerikkalaista syntyperää oleva A.J. Slaughter, joka pystyy omilla syötöillään tarjoamaan todella hyviä heittopaikkoja joukkuekavereilleen.

Puola pelaa Suomen ohella todella yhtenäisesti joukkueena eikä joukkueen sisältä kukaan nouse tähtipelaajan asemaan. Eilisessä Islanti kamppailussa peräti 10 pelaajaa teki vähintään viisi pistettä, joten leveyttä löytyy myös penkiltä.

Embed from Getty Images

 

Arvio

Tämän illan ottelu on todella tärkeä molemmille joukkueille jatkopaikkaa ajatellen. Suomi pelasi eilen todella pirteän toisen jakson ja mikäli joukkue jatkaa samalla ilmeellä myös tänään on ottelusta lupa odottaa voittoa. Puola voitti eilen selvästi Islannin, joten joukkue pääsee hyvällä itseluottamuksella tämän illan kamppailuun. Lähtökohdiltaan todella tasainen ottelu luvassa, johon Suomi lähtee pienenä ennakkosuosikkina. Susijengin kaksi ensimmäistä ottelua olivat jo niin tasaisia pisteiden valossa, joten ei olisi suurikaan ihme jos tänään mentäisiin jatkoajalle Ranska ottelun tapaan.

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.