Jalkapallon EM-kisat- Wales sensaatiomaisesti välieriin

og-default

Jalkapallon EM-kisoissa Wales jatkoi yllätyksiään ja eteni turnauksessa jo neljän parhaan joukkoon, kun se kukisti puolivälierässä Belgian loistavan esityksen jälkeen maalein 3-1.

Belgia tuli otteluun vahvasti ja joukkue saikin unelma paikan heti ottelun alussa. Romelu Lukaku antoi unelma keskityksen maalille, jossa Yannick Carrascolla oli avopaikka siirtää Belgia 1-0  johtoon, mutta maalivahti Wayne Hennessey venyi upeaan torjuntaan. Ottelun avausmaali nähtiin, kun kamppailua oli 13 minuuttia takana. Belgian Eden Hazard syötti Radja Nainggolanille noin 25 metriin, josta mies laukoi hurjan moukarin Wales maalin ylänurkkaan ja Belgia siirtyi ottelussa 1-0 johtoon. Loistava kaukolaukaus oli yksi kisojen komeimmista maaleista. Mitä pidemmälle avaus puoliaika eteni, sitä paremmin Wales pääsi otteluun mukaan. Walesilla oli vajaan puolen tunnin kohdalla loistava paikka tasoittaa ottelu. Aaron Ramsey antoi keskityksen, josta Neil Taylor pääsi laukomaan, mutta Thibaut Courtois”n huipputorjunta esti tasoitusmaalin syntymisen. Walesin hyvä ote palkittiin vain hetkeä myöhemmin. Aaron Ramsey antoi kulmapotkun, ja kapteeni Ashley Williams puski upean tasoitusmaalin vasempaan alakulmaan. Belgian uudistunut puolustus epäonnistui tilanteessa pahasti unohtaen Williamsin aivan liian vapaaksi, ja topparilla oli helppo työ puskea pallo Belgian maaliin.  Avaus puoliajalla ei lisämaaleja enää nähty ja tauolle mentiin tasaisissa 1-1 lukemissa.

Belgia tuli myös toiselle puoliajalle todella vahvasti, mutta kesken Belgian painostuksen iski Wales. Avausmaalin syöttänyt Aaron Ramsey keskitti pallon rangaistuspilkun kohdalle Hal Robson-Kanulle, joka harhautti upealla Cruyff-käännöksellä kolme Belgian puolustajaa ulos tilanteesta. Tämän jälkeen Robson-Kanu sijoitti pallon varmasti ohi Courtois”n ja Wales siirtyi yllättäen 2-1 johtoon. Ottelun loppua kohden Belgia viljeli keskityksiä Walesin maalille, mutta mitään vaarallista joukkue ei saanut aikaan. Neljä minuuttia ennen loppua Wales teki ratkaisevan 3-1 voittomaalin. Chris Gunter antoi upean keskityksen ja vaihtomies Sam Vokes puski upeasti takakulmaan ja Wales siirtyi kahden maalin johtoon.

Wales matkaa hienolla yllätysvoitolla välieriin, jossa se kohtaa Portugalin. Walesin voittoa himmentää se, että upean turnauksen pelannut Aaron Ramsey otti kisojen toisen keltaisen korttinsa ja on näin ollen pelikiellossa ensi keskiviikkona pelattavasta Portugali ottelusta.