Scroll Top

U-16 korispojat lohkovoittoon

fiba_europe

Suomen alle 16-vuotiaiden maajoukkue otti komean lohkovoiton Eurobasket turnauksessa. Suomi kaatoi neljässä ensimmäisessä ottelussaan Serbian 70-65, Bosnia & Herzegovinan 82-78, Kroatian 75-84 ja Montenegron 58-56. Näillä Suomi varmisti lohkovoiton ennen päätösottelua Ranskaa vastaan. Ranska on Suomen lisäksi lohkon ainoa joukkue, joka ei pelaa klassista koripalloa.

Ranska oli pakkovoiton edessä, mikäli mielisi kahdeksan parhaan joukkoon. Ottelu olikin täysin yksipuolista pelaamista ja Ranska otti heti ensimmäisellä neljänneksellä tukevan 12 pisteen kaulan. Loppulukemat kirjattiin 57-38. Suomi ei lähtenyt otteluun kovinkaan nälkäisenä vaan säästeli paukkuja perjantaina alkaviin pudotuspeleihin. Ranska puolestaan pelasi hyvää peliä ja jatkopaikka oli ansaittu.

Suomen lisäksi F-lohkosta jatkaa Bosnia & Herzegovina, Serbia ja Ranska. G-lohkon jatkoonmenijät ovat Espanja, Turkki, Saksa ja Liettua.

Suomen puolivälierävastustajana on Liettua. Edellisessä ikäryhmässä Liettua antoi Suomelle selkään huolella, mutta nyt asetelmat ovat huomattavasti tasaisemmat. Kaikki puolivälieräottelut pelataan perjantaina ja Suomen ottelu alkaa kello 19:00.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.