Tennis – Henri Kontinen ja Jeremy Chardy etenivät Rotterdamin turnauksen nelinpelin finaaliin

Gamblers tennis 5

Suomen Henri Kontinen iski ranskalaisparinsa Jeremy Chardyn kanssa Rottedamin -turnauksen nelinpelin finaaliin. Kontinen-Chardy kukisti välierässä turnauksen neljänneksi sijoitetun parin Granollers-Pujol/Mektic erin 2-1 (6-7, 6-4, 10-6 ).

Ottelu alkoi Kontinen/Chardy kaksikolla todella upeasti, kun pari mursi vastustajansa syötön heti ottelun alussa ja siirtyi kamppailussa nopeasti 3-1 johtoon. Granollers/Mektic kaksikko kuitenkin mursi heti takaisin ja tasoitti ottelun 3-3. Tämän jälkeen avauserä eteni tasaisesti eikä syötönmurtoja enää nähty. Erässä mentiin lopulta tie breakiin asti, jossa Granollers/Mektic oli selvästi parempi ja nappasi erävoiton luvuin 7-6.

Toinen erä lähti Kontinen-Chardy parilta kehnosti liikkeelle ja heti erän alkuun menetetty syöttövuoro antoi vastustajalle avaimet, jopa ottelun voittoon. Kontinen/Chardy ei kuitenkaan antanut periksi vaan mursi vastustajansa syötön heti takaisin ja tasoitti ottelun 2-2. Toisen erän ratkaisu nähtiin seitsemännessä pelissä, kun Kontinen/Chardy pystyi murtamaan vastustajansa syötön parhaaseen mahdollisen paikkaan ja kun oma syöttö kulki vahvasti nappasi kaksikko toisen erän itselleen luvuin 6-4.

Kolmas erä pelattiin supertiebreakina ja se eteni pitkään tasaisena molempien parien ottaessa muutamia pisteitä vastustajansa syötöllä. Ratkaisu nähtiin tilanteessa 6-6, kun Kontinen/Chardy pystyi ottamaan neljä pistettä putkeen ja marssimaan hienoon erä ja otteluvoittoon lukemin 10-6.

Finaalissa Kontinen/Chardy kohtaa voittajan ottelusta Jean Julien Rojer/Horia Tecau – Rajeev Ram/ Joe Salisbury.

Tammikuussa Henri Kontinen hävisi parinsa John Peersin kanssa Australian avointen finaalin. Kaksikko pelaa seuraavan kerran yhdessä reilu viikon kuluttua alkavassa Dubain turnauksessa. Kontinen itse ei halunnut huilata vaan halusi päästä pelaamaan Rotterdamiin, joten hän joutui sen takia ottamaan parikseen kokeneen ranskalaisen Jeremy Chardyn. Kaksikon yhteispeli onkin toiminut todella hyvin, josta kertoo paljon heti ensimmäisessä turnauksessa otettu finaalipaikka.