Scroll Top

KHL – Eeli Tolvanen Suomen seuraava supertähti ??

Moni jääkiekkoa seuraava ihasteli keväällä 2016 nuoren suomalaispojan otteita, kun hän pisti kiekkoa reppuun kovalla prosentilla alle 18 -vuotiaiden MM-kisoissa. Lopulta hän johdatti Suomen aina mestaruuteen asti vaikka Jesse Puljujärvi veikin finaaliotteillaan suurimman huomion. Kisoissa hän teki yhteensä seitsemän maalia ja hattutemppu puolivälierässä Venäjää vastaan oli oiva taidonnäyte nuorukaisen kyvyistä. Tuo kyseinen pelaaja on viimeistään tänä syksynä noussut suuren yleisön tietoisuuteen ja nimi ei ole enää kenellekkään tuntematon nimittäin kyseessä on Jokereissa pelaava Eeli Tolvanen.

KUVA: Pekka Rautiainen

Nuorukainen varattiin kesällä NHL draftin ensimmäisellä kierroksella ja, kun hän teki sopimuksen Jokereiden kanssa ei  nuorukaisesta vielä isoa meteliä pidetty. Nyt muutamaa kuukautta myöhemmin nimi Tolvanen on kaikkien huulilla ja täysin syystä. Tulevan supertähden laukaus on puhunut KHL:ssä rumaa kieltä ja eilen Tolvanen laukoi Jokereiden voitto-ottelussa Vitjazia vastaan jo kauden toisen hattutemppunsa.

Tulokaskauttaan KHL:ssä pelaava Tolvanen on saanut kaudelleen unelma startin ja 11 ottelussa on syntynyt jo 7 maalia ja 12 tehopistettä. Tolvasen parasta antia on hänen ilmiömäinen laukaus, jota hän on käyttänyt KHL:ssä surutta ja hyvä niin. Tuota laukausta on hiottu vapaa-ajalla tuhansia ja taas tuhansia kertoja ja nyt vuosia myöhemmin se alkaa tuottamaan tulosta myös isoissa valoissa, joten tehty työmäärä laukauksen eteen ei ole mennyt nuorukaiselta hukkaan.

Kuva: Jokerit

Toki Tolvasen tapauksessa on kyse myös suuresta lahjakkuudesta, mutta mitään ei tule myöskään ilmaiseksi, jos takana ei ole kovaa harjoittelua. Tolvasta pidetään puhtaana maalintekijä tyyppinä, mutta löytyy häneltä myös pelinrakentajan vikaa, vaikka parhaat avut onkin maalinteossa. Kun katsoo Tolvasen urakehitystä on hän ollut synnynnäinen pisteidentekijä jo nuoresta asti. Bluesin C -junioreissa Tolvanen laukoi kahden kauden aikana käsittämättömät 82 SM-sarjamaalia ja teki yhteensä 160 tehopistettä, joten taitoa ja lahjakkuutta on ollut isosti takana jo nuoresta iästä lähtien.

Tolvanen tulee tällä kaudella olemaan iso apu Jokereille maalinteossa, jota joukkue onkin kaivannut viime kaudesta lähtien. Eri asia sitten on jatkaako nuorimies KHL ympyröissä myös tämän kauden jälkeen. Tolvasen kesällä numerolla 30 varannut Nashville Predators on varmasti kiinnostunut ottamaan nuorukaisen vuoden päästä syksyllä näytille ja jos kehitys ja tuloksenteko Jokereissa jatkuu samanlaisena ei olisi isokaan ihme jos kaudelle 2018-2019 saataisiin NHL:ään yhtä hyvän laukauksen omaava junioritähti mitä Patrik Laine oli viime kaudella. Ainakin tämä syksy KHL:ssä on osoittanut, että tuolla laukauksella sekä pelaamisella on kaikki edellytykset nousta seuraavaksi supertähdeksi muiden huippulahjakkaiden suomalaisnuorten vanavedessä.

KUVA: NHL.com

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.