Scroll Top

NHL – Stanley Cup-mestaruus ratkeaa ensi yönä! Lue ennakko ja poimi huikea tarjous mukaasi.

NHL:n pudotuspeleissä pelataan ensi yönä Stanley Cupin voiton ratkaiseva seitsemäs loppuottelu Boston Bruinsin ja St. Louis Bluesin välillä. Bostonille mestaruus olisi seurahistorian seitsemäs ja sen edellinen Stanley Cup voitto on vuodelta 2011. Sitä vastoin finaalien toinen osapuoli St. Louis Blues ei ole voittanut koskaan Stanley Cupia, joten mestaruus aiheuttaisi seurassa ja koko kaupungissa hurjat juhlat.

 

Ennakkoasetelmat ratkaisevaan finaaliin

Boston

Boston oli jo edellisessä ottelussa tiukassa paikassa, kun sen oli haettava pakkovoitto vieraskaukalosta. Joukkue hoiti tilanteen hienosti hakemalla loistavan 5-1 voiton. Tuukka Rask oli Bostonin maalilla jälleen hurjassa iskussa ja nappasi ottelussa lähes 30 torjuntaa. Rask tulee olemaan isossa roolissa myös game sevenissä ja hänen varaansa Bostonissa lasketaan paljon. Rask on pelannut niin hurjat pudotuspelit, että hänestä tulee suurella todennäköisyydellä ensimmäinen suomalaispelaaja, joka valitaan pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Embed from Getty Images

Kotiedulla ei finaaleissa ole ollut suurta merkitystä, sillä Boston on kolmesta kotipelistään voittanut vain yhden. Toki Boston on tottunut pelaamaan pitkiä ottelusarjoja ja muun muassa pudotuspelien avauskierroksella joukkue pudotti Toronton seitsemän pelin sarjassa. Ratkaisevaa myös on miten Bostonin ykkösketju pystyy suoriutumaan yön ottelussa. Edellisessä kamppailussa se pelasi hyvin ja teki kaksi maalia St. Louisin verkkoon. Lisäksi ylivoima on isossa roolissa ja Bostonin ylivoima onkin pystynyt tekemään finaaleissa enemmän maaleja kuin St. Louisin vastaava.

Myös alempien ketjujen suorittaminen on tärkeää ja sieltä voi nousta yllättäviä nimiä isoon rooliin juuri tällaisessa tärkeässä ottelussa. Nelosketjun sentterinä pelaava Sean Kuraly on pelannut erinomaisen finaalisarjan ja mies on tehnyt kuudessa finaaliottelussa peräti tehot 2+3. Juuri näiden miesten panosta kaivataan ensi yön ottelussa.

Embed from Getty Images

 

St. Louis Blues

St. Louis Blues on perinteikäs joukkue, joka on lähes vuodesta toiseen pudotuspeleissä. Silti joukkue on ensimmäistä kertaa finaaleissa 49 vuoteen. Edellisen kerrran joukkue oli finaaleissa vuonna 1970 ja juuri silloin se hävisi mestaruuden juuri nyt finaalivastustajana olevalle Bostonille, joten St. Louisissa varmaan toivotaan, ettei historia toistaisi itseään.

Tämän vuoden pudotuspeleissä Blues on ollut todella sitkeä ja esimerkiksi joukkue oli Dallasia vastaan otteluvoitoin 3-2 tappiolla, mutta niin vain joukkue nousi rinnalle ja voitti ratkaisevan game sevenin jatkoajalla Patrick Maroonin maalilla. Myös San Josea vastaan joukkue näytti tasonsa ja sitkeytensä ottaen hienosti kolme voittoa putkeen nousten näin otteluvoitoin 4-2 finaaleihin.

Embed from Getty Images

Vaikka St Louis joutuu pelaamaan ratkaisevan ottelun vieraissa, ei se joukkuetta juuri haittaa, sillä Blues on ollut tänä keväänä todella hyvä vierasjoukkue niin runkosarjassa kuin pudotuspeleissä. Pelaajista tärkeässä roolissa tulee olemaan hyvät playoffit pelannut Ryan O”Reilly, joka on tehnyt playoffeissa jo 21 pistettä (7+14) ja on pistepörssin kakkosena. Myös ketjukaveri David Perron on pelannut hyvin ja mies on tehnyt pisteet 7+8. Toki isoa roolia näyttelee myös joukkueen ykkösketju, jossa pelaavat Tarasenko-Schenn-Schwartz. Varsinkin Tarasenkon maalintekotaitoa joukkue tulee tarvitsemaan. Tarasenkon maalivainu on ollut viime peleissä vähän ruosteessa vaikka neljään edelliseen kamppailuun mies on yhden maalin tehnytkin.

Lisäksi isoa vastuuta tulee kantamaan joukkueen tulokasmaalivahti Jordan Binnington. 25 -vuotias kanadalainen on pelannut huikean loppukauden ja myös pudotuspeleissä mies on kantanut joukkuetta ja antanut Bluesille mahdollisuuden lähes jokaisessa ottelussa voittoon. Toki nyt pitää muistaa, että Binnington on sellaisessa paikassa missä hän ei ole koskaan aikaisemmin ollut, eli ratkaisevassa Stanley Cup finaalissa. Miehen pitää pystyä ratkaisevassa finaalissa peittoamaan Bostonin Tuukka Rask, joka on kaikissa ottelusarjoissa tähän asti ollut vastustajan maalivahtia parempi, joten ei kokemattoman Binningtonin urakka ole kovin helppo. Pitää kuitenkin muistaa, että hän on näyttänyt jo taitonsa ja ollut finaaleissa todella hyvä eikä ole sulanut kertaakaan, joten kaikki mahdollisuudet hänellä on pelata huikea ottelu ja viedä sitä kautta St. Louis Blues ensimmäiseen mestaruuteen.

Embed from Getty Images

 

 

 

TÄÄLTÄ!

Tarjous voimassa  13/6 00:00 GMT asti
Maksimipanos €5 🥅 Promokoodi: 888ODDS

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.