Scroll Top

NHL – Boston Bruins otti ensimmäisen kiinnityksen Stanley Cup -pokaaliin

Stanley Cup -finaalit alkoivat viime yönä, kun Boston Bruins ja St. Louis Blues kohtasivat ensimmäisessä finaalissa Bostonissa..Ensimmäisen kiinnityksen Stanley Cup pokaaliin otti Boston, joka voitti kotijäällä pelatun ottelun värikkäiden vaiheiden jälkeen maalein 4-2. Bostonin maalilla Tuukka Rask pelasi totutun varmasti vaikka avausfinaalissa kertyikin vain 18 torjuntaa.

Embed from Getty Images

St. Louis Blues oli ottelun alussa huomattavasti paremmalla jalalla liikkeellä ja Bostonin otteissa näkyi pitkä pelaamattomuus varsin kamppailun ensimmäisessä erässä. St Louis siirtyi heti avauskympillä 1-0  johtoon, kun ykköskentän sentteri Brayden Schenn laukoi kevään kolmannen pudotuspelimaalinsa. Heti toisen erän alussa vieraiden ykköskenttä iski jälleen. Bostonin David Pastrnak jätti kiekon huolimattomasti oman maalin taakse ja avausmaalin tehnyt Schenn oli kärppänä paikalla syöttäen kiekon ketjuvarilleen Vladimir Tarasenkolle, jolla oli helppo työ laittaa kiekko ohi voimattoman Raskin.

Embed from Getty Images

Boston ei tästä kuitenkaan lannistunut vaan iski minuuttia myöhemmin takaisin, kun puolustaja Connor Clifton kavensi lukemat 1-2. Bostonin tasoitus nähtiin erän puolivälin jälkeen joukkueen pelatessa ylivoimaa. Bostonin parhaimpiin puolustajiin ottelussa lukeutunut Charles McAvoy vei kiekon yksinään hyökkäysalueelle ja laukoi kiekon ohi Binningtonin. Blues-vahti pelasi ottelussa hyvin, mutta kyseinen McAvoyn laukaus olisi vain pitänyt ottaa kiinni. Boston hallitsi kokonaisuudessaan toisen erän tapahtumia selvästi, mutta päätöserään lähdettiin silti tasalukemista 2-2.

Embed from Getty Images

Ottelun ratkaisu nähtiin päätöserän alkupuolella, kun loistavasti ottelussa uurastanut Bostonin nelosketju sai painetta Blues päätyyn ja loppujen lopuksi Sean Kuraly pääsi laukomaan maalinedustalta 3-2 johtomaalin. St Louis yritti hakea vielä tasoitusta, mutta joukkueen loppukiri jäi varsin ohueksi. Ottelun lopussa Bostonin Brad Marchand sinetöi loppulukemat 4-2 tyhjään maaliin.

Embed from Getty Images

St. Louisille jäi ottelusta varmasti paljon jossiteltavaa, sillä joukkueella oli mainio sauma hakea vierasryöstö heti avauskamppailusta. Toisaalta Boston oli kokonaisuudessa parempi ja ansaitsi kyllä voittonsa. Boston voitti ottelussa laukaukset peräti 38-20, joten se kertoo paljon kumpi ottelua hallitsi. Bostonin alku oli hankala, joka selittyy osin sillä, että joukkueella oli todella pitkä tauko ennen ensimmäistä finaalia.

Ottelusarja jatkuu keskiviikon ja torstain välisenä yönä Suomen aikaa Bostonissa

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.