Scroll Top

Korisliigan puolivälierät pakettiin – välierät käyntiin torstaina

Korisliiga_2015-16_logo

Miesten Korisliigan puolivälierät päättyivät tänään, kun Karhu, Seagulls ja Kataja nappasivat kolmannet voittonsa vieraskentillä ja pistivät sarjansa otteluvoitoin 3-1 pakettiin. Vilpas oli ehtinyt etenemään jo aiemmin tällä viikolla mitalipeleihin voittaen oman koitoksensa Pyrintöä vastaan puhtaasti 3-0.

Nokialla nähtiin tiukka taistelu. BC Nokia ei missään vaiheessa luovuttanut ja hengitti pelissä ja jatkuvasti Katajan niskaan. Viime kauden pettymyksen jälkeen Kataja ei kuitenkaan suostunut Nokialle tällä kertaa taipumaan, vaan vei ottelun nimiinsä lukemin 69-74 Rion Brownin (15/15/3) toimiessa kapellimestarina. Brownia säesti hyvillä otteilla Teemu Rannikko (13) sekä Kervin Bristol (12/4), joka upotti 2 pisteen heittonsa 100% tarkkuudella sisään.

Kouvolassa yleisölle tarjottiin viihdettä koko rahan edestä, kun hallitseva suomen mestari Kouvot tahkosi peräti kaksi jatkoerää kestäneen pelin Helsingin Seagullsin kanssa. Kouvot oli hyvin lähellä venyttää sarjan vielä viidenteen peliin kunnes Seagullsien Raymond Cowels (12/6/1) upotti varsinaisen peliajan viimeisellä sekunnilla kolmosen sisään ja pelin tasoihin 72-72. Ensimmäinen jatkoerä mentiin varsin hermostuneissa merkeissä. Toisessa jatkoerässä Seagulls repäisi ensimmäiseen pariin minuuttiin viiden pisteen eron, josta Kouvot ei enää pysytynyt nousemaan. Loppulukemiksi kirjattiin 88-94. Helsinkiläisiltä parhaana pistemiehenä hääri Antto Nikkarinen 23 pisteellä ja Kouvoilta isoimpiin pistelukemiin pääsi Michael Cuffee kirjauttaen 25 pistettä. 33-vuotias Cuffee oli myös Kouvojen paras levypallomies lukeman näyttäessä neljäätoista.

Lapualla pelattiin tiukka ja huikeatunnelmainen kamppailu. Kotijoukkue Kobrat pelasi jo toista kertaa selkä seinää vasten tässä sarjassa ja joukkue aloittikin pelin hyökkäyspäässä hyvin. Karhu sai kuitenkin pelin edetessä Kobrien vahvuudet kuriin ja hyökkäyskin alkoi sitä myöten kulkemaan. Tauon jälkeen Karhu teki kentällä mitä halusi ja Kobrat kolisutteli korirautoja. Edellisessä pelissä pimennossa ollut Kauhajoen Austin Hollins nakutteli nyt 28 pistettä ja johti tuota Karhun hyökkäystä varsinkin ensimmäisellä puolikkaalla. Vahvan pelin esitti vierasjoukkueelta myös DeVaughn Washington (17/14). Kobrilta ei kukaan hirveästi tilastojen valossa juhlinut, kun muun muassa perjantaina Kauhajoella 20 pistettä iskenyt Dom Morris jäi tänään vain kahdeksaan pisteeseen. Mario Edwards tehtaili Kobrien leiristä 12 pistettä ja jakoi viisi syöttöä.

Korisliigan välierät starttaavat torstaina Vilppaan ja Karhun kohtaamisella Salossa. Seagulls ja Kataja puolestaan aloittavat oman sarjansa lauantaina Joensuussa. Paikka finaaleihin irtoaa neljällä voitolla. Sarjan hävinneet osapuolet kohtaavat toisensa pronssipelissä.

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.